Ingen brandfare: Navitas har afblæst døgnbemanding på taget

Efter at have undersøgt materialebeskrivelser og analyser er der sagt god for skolens tagpap

Navitas valgte i sidste uge at sætte døgnbemanding på taget af skolen, da en undersøgelse konkluderede, at skolens tagpap var særdeles brandfarlig.

Men nu har Navitas afblæst brandfaren og sendt brandvagten hjem.

- Vi afblæste brandvagten onsdag sidst på dagen. Vi har dykket ned i materialebeskrivelser og efter at have set på de faktuelle forhold, kom vi i besiddelse af en analyse, som siger god for vores tagpap. Vi har ligeledes været i kontakt med Aarhus Brandvæsen, og vi ser ikke længere grund til at have en brandvagt, siger formand for ejerforeningen Anders Hanberg Sørensen til TV2 | ØSTJYLLAND.

Konklusionen i undersøgelsen fra Tagpapbranchens Oplysningsråd meldte ellers om et særdeles brandfarligt tag, men ifølge Anders Hanberg Sørensen står den konklusion altså ikke til troende.

Brandfarligt tagpap: Navitas har sat udredningsforløb i gang

- Det er en kompliceret sag, og det afhænger af, hvordan man læser analysen, og hvordan man foretager målinger. Men vi har fundet tryghed i de oplysninger, vi er kommet i besiddelse af, siger ejerformanden og fortsætter:

- Der har aldrig været reel fare. Vi modtog en undersøgelse, der indikerede, at der kunne være problemer. Det reagerede vi straks på og fik sat en brandvagt på taget døgnet rundt for at handle i rettidig omhu. Nu har vi undersøgt sagen til bunds, og vi kan derfor afblæse brandfaren, siger Anders Hanberg Sørensen.

Aarhus Universitet

Universitet til udvekslingsstuderende: Genovervej om I vil afsted

Eva Secher Mathiasen

Corona har ramt danskerne på psyken

Djursland Lilleskole

playDanmarks nok mindste friskole går konkurs

Museum Østjylland

play VIDEO: Kæmpe lager sikrer østjysk historie

john Møller Kørerlærer

play Alle køreprøver udsat igen: Kasper må se langt efter sit kørekort

hussalg til salg hus bolig boligmarked boligmarkedet ejendomsmægler

play Boligmarkedet tordner frem: Husene bliver flået væk i rekordfart