Inga på 84: - Vi vil godt have den smitte langt væk

De ældre skal passe på sig selv, for der er ikke andre, der gør det, mener 84-årige Inga Christensen fra Aarhus.

Antallet af smittede med coronavirus stiger i Aarhus Kommune og torsdag oprettede kommunen og politiet tre hotspots, hvor folk skal være ekstra opmærksomme på ikke at stimle for mange sammen. 

For 84-årige Inga Christensen er det utrygt, at antallet er så højt i Aarhus.

- Vi vil godt have den smitte langt væk. Den skal ikke blive her i Aarhus. Den skal slet ikke være i vores land, siger 84-årige Inga Christensen, som TV2 ØSTJYLLAND mødte på gaden i Aarhus torsdag.

De tre nye hotspots er strandene Den Permanente, Bellevue og ved ”Den spanske trappe” på Immervad. Politiet vil være ekstra til stede på gaden og holde øje med at folk ikke samles for mange i sommervarmen.

Her kan du se, hvor mange der er smittet i din kommune.

84-årige Inga Christensen fra Aarhus vil heller ikke selv færdes i midtbyen.

- Jeg går ikke rundt nede i byen. Det vil jeg ikke imellem så mange mennesker, fordi de går så tæt, siger Inga Christensen til TV2 ØSTJYLLAND.

VIDEO: Torsdag satte myndighederne skilte op i Aarhus, hvor der står, at politiet kan lukke området af, hvis der er for mange samlet.

'Der er ikke så mange, som tænker på os gamle'

Inga Christensen vil ønske at flere folk tænkte sig mere om og overholdt forholdsreglerne - ligesom lige efter genåbningen.

- Jeg tror, der er gået så lang tid, så folk tror, det er overstået. Jeg synes, at folk skal passe mere på og tænke på andre, fortæller hun.

Og hun er nervøs for at det kan gå ud over de svageste i samfundet.

- Jeg tror ikke, der er så mange, som tænker på os gamle. Vi skal selv passe på, for der er ikke andre, som passer på os, siger Inga Christensen og fortsætter.

- Vi skal helst ikke smittes, for hvordan kommer det så til at gå.

FAKTA: Her anbefaler Sundhedsstyrelsen brug af mundbind: