Ineffektive AGF tabte igen

Aarhusianernes tredje nederlag i træk

AGF tabte fredag aften et stort skridt i bestræbelserne på at holde trit med holdene i Superligaens absolutte top.

Aarhusianerne blev på hjemmebane besejret 2-0 af FC Nordsjælland, der dermed placerer sig på ligaens andenplads.

Det var ellers AGF, der kom bedst fra start i en chancerig første halvleg, som endte uden mål. Allerede efter det første minut var hjemmeholdet tæt på at bringe sig i front.

Den nykårede landsholdsspiller Casper Sloth slog fra egen banehalvdel en skarp aflevering over FCN-forsvaret, men Stephan Petersen sparkede i Jesper Hansens fodparade i gæsternes mål.

Headede forbi mål

I den modsatte ende stod angriberen Morten Nordstrand et kvarter senere for det, der må kandidere til årets afbrænder. I det lille felt headede han bolden forbi mål - på trods af at han ingen modstandere havde omkring sig.

Og lige bagefter var AGF så to gange kun en lang tå fra at prikke bolden ind over stregen. Men de brændte muligheder skulle komme til at koste hjemmeholdet dyrt.

For selvom nordsjællænderne langt fra sprudlede, så var det dem, der 10 minutter inde i anden halvleg kunne bringe sig foran 1-0 på mål af holdets topscorer, Joshua John, der lidt tilfældigt fik bolden i en fri position i feltet.

Fik blod på tanden

Det gav gæsterne blod på tanden og i takt med, at de vante kombinationer begyndte at fungere, satte FCN sig mere og mere på kampen.

Lejesvenden Joshua John var igen på spil midtvejs i anden halvleg. På højrekanten sendte han et indlæg ind i feltet, hvor Kasper Lorentzen sikkert headede bolden ind til 2-0, og herfra var det reelt en formsag for mestrene at køre sejren i hus.

FC Nordsjælland var ellers noget svækket til fredagens opgør. Halvdelen af forsvaret var ude med karantæne.

Profiler som Mikkel Beckmann og Andreas Laudrup sad ude med skader. Og den normale anfører, Nicolai Stokholm, startede på bænken på grund af træthed efter onsdagens landskamp mod Tyrkiet.

AGF har nu tabt tre superligakampe i træk.

Se højdepunkter fra kampen på tv2sport.dk.