Indsamling: Vil have kuppelspir til Åbyhøj

Bestyrelsen i Elværket mangler 300.000 kroner

02:56

1 af 2

Et mere end hundrede år gammelt kuppelspir, der sad på Sct. Annagade Skole, skulle egentlig have været skrottet, da skolen blev revet ned.

I stedet fik en beboerforening i Åbyhøj spirret, og planen var, at spirret skulle pryde det nye kulturhus Elværket - men nu viser det sig, at det er en dyr og lang vej, før spirret igen er på toppen.

- Det kommer til at koste cirka 300.000 kroner at få det op, siger Poul Henning Olesen, der er bestyrelsesmedlem på Elværket i Åbyhøj.

De penge har bestyrelsen forsøgt at skaffe via fonde, men det har ikke båret frugt. Derfor vil bestyrelsen nu i gang med en indsamling blandt Åbyhøjborgerne.

- Det, vi vil i gang med nu, er at lave en indsamling blandt byens borgere, så vi håber på, at virksomheder eller privatpersoner har lyst til at bidrage til tårnet, siger Carsten Fjellerad, der er bestyrelsesmedlem i Elværket i Åbyhøj.

Spirret er allerede skrevet ind i Elværkets logo, så bestyrelsen håber, at indsamlingen lykkes.

- Jeg synes helt sikkert, at vi skal have tårnet på. Det skal ligesom være prikken over I'et på det her fantastiske medborgerhus og kulturhus, vi er ved at lave her i Åbyhøj, siger Carsten Fjellerad.

Kulturhuset i Åbyhøj skal efter planen åbne næste år.

Se planerne for det gamle spir i videoen herover.