Indsamling afsluttet: Fans henter japansk AGF-fan til Aarhus

12.532 kroner er indsamlet

02:58

Foto: Morethanaclub og TV2OJ

1 af 2

AGF-fans har samlet mere end 12.000 kroner ind. Penge, der går til at flyve en japansk AGF-fan til Danmark for at se en AGF-kamp på Ceres Park i Aarhus

Japanske Kousuke Tobe er AGF-fan, men da han bor i Japan, er det ikke sådan lige til at komme til at se klubbens kampe på stadion. Da han ikke har penge til en tur til Aarhus, er AGF-fans gået sammen om en indsamling, som kan sende ham helt til på heltene.

Efter 12 timer er indsamlingen slut, og arrangøren af den, Henrik Rothenbücher, indehaver og journalist på AGF-fansiden morethanaclub.dk, er dybt imponeret over resultatet.

Fanindsamling: MTAC hjælper japaner til AGF-kamp

- I går, onsdag, da indsamlingen sluttede 12 timer efter, vi startede den, var der indsamlet 11.532 kroner, men jeg kiggede igen i dag og kunne se, at der var kommet 1.000 kroner mere ind fra en AC Horsens-fan, siger Henrik Rothenbücher, der torsdag formiddag var med, da TV 2 | ØSTJYLLAND sendte direkte fodbolddebat fra Ceres Park, hvor AGF havde sidste træning inden Superligakampen mod OB fredag.

Fodboldfans er ikke bare tosser

- Jeg tror, det er fordi, at historien er så god og viser, at fodboldfans er mere end tosser, der bare står og synger og spiser pølser, siger Henrik Rothenbücher om årsagen til, at en AC Horsens-fan har valgt at støtte indsamlingen.

Kousuke Tobe blev fascineret af Martin Jørgensen under VM-slutrunden i 2002, og derfor besluttede han sig for at finde mere ud af den klub, Jørgensen var vokset op i. Det førte til større og større interesse for AGF, og han er i dag så stor fan af klubben, at han ser kampene på nettet og følger ivrigt med på AGF's hjemmeside.

Glen Riddersholm er imponeret: Alle spillere er klar

Stor interesse for japansk superfan

Torsdag morgen fik Kousuke Tobe overleveret nyheden om indsamlingen direkte i radioen via en tolk. Planen er, at han skal til Aarhus i perioden fra den 17. april til den 3. maj, hvor han så kan komme en tur på Ceres Park og opleve AGF-spillerne i aktion, når holdet møder Viborg FF.

- Jeg er meget overvældet over opbakningen. Der er snak om, hvorvidt vi skal køre en bus over med fans for at hente ham i lufthavnen, og der er fans, som har tilbudt, at han kan sove hos dem, siger Henrik Rothenbücher, der glæder sig til, at den japanske superfan skal præsenteres på stadion og vises rundt på træningsanlægget i Fredensvang.

Du kan høre Henrik Rothenbücher fortælle mere om indsamlingen i videoen øverst på siden og du kan se hele debatten om AGF fra Ceres Park herunder