Indre Mission i fremgang

Flere unge vil være med i foreningen

02:18

1 af 2

Mens folkekirken taber terræn over alt i Danmark, går det anderledes godt for Indre Mission. Særligt i Aarhus har foreningen held til at rekruttere mange nye unge, der er glade for de klare budskaber og fællesskabet i Indre Mission.

For Søren Jacobsen, der er teologistuderende i Aarhus, er Indre Mission en naturlig del af hverdagen.

- Det er en del af, hvem jeg er, og hvad jeg hører til, siger Søren Jacobsen.

Han flyttede for halvandet år siden fra Holstebro til Aarhus for at studere, og ved siden af studierne arbejder han som portner i Indre Missions missionscenter i Risskov ved Aarhus.

- Det giver mig et godt fællesskab. Et fællesskab, hvor jeg ikke skal være hvem som helst, og hvor jeg ikke skal præstere helt vildt meget. Jeg kan bare være, som jeg er, og være en del af det her fællesskab, siger Søren Jacobsen, der især er glad for, at han kan dele sin interesse for tro med jævnaldrende.

- Her kan man sidde og bede sammen med andre, og det er godt. Det er også sjovere at lovsynge sammen med 50 andre mennesker, end at jeg sidder og synger solo, siger Søren Jacobsen.

Flere unge i Indre Mission

Det Indre Missionske samfund har mødesteder mange steder i Østjylland, og derudover findes en række musikgrupper og søndagsskoler, men særligt i Aarhus har missionen godt fat i de unge.

- Vi oplever, at der er en stor tilstrømning af især unge mennesker, siger Niels Jørgen Holm Larsen, der er regionsleder i Indre Mission i Aarhus.

Der er ingen medlemstal, men fremgangen er tydelig.

- I dag er der cirka 50 til 100 procent flere unge mennesker, end der var for to-tre år siden, siger Niels Jørgen Holm Larsen.

Udover det sociale fællesskab sætter Søren Jacobsen også pris på, at Indre Mission er klare i spyttet.

- Det, der står i biblen, er det, der står i biblen, og det er det, som vi forholder os til, og der er vi måske lidt konservative, siger han.

Indre Mission er modstandere af homovielser og kvindelige præster, ligesom foreningen siger nej til, at man må gifte sig igen.

Du kan se indslaget om Indre Mission i videoen øverst på siden.