Ildsjæl kæmper for en bedre fremtid for ghettoens børn

Faten El-Youssefs frivillige arbejde betyder, at børn og forældre i det udsatte boligområde Bispehaven kan være sammen om gode familieaktiviteter

Faten El-Youssef er netop blevet kåret som Årets Boligsociale Ildsjæl 2017. Hun har modtaget prisen for at på frivillig basis at have startet en mor/barn-gruppe med 60 deltagere, der mødes én gang om ugen.

quote Kan jeg være med til at skabe en bedre fremtid for vores børn og familier her i Bispehaven, så vil jeg gerne det.

Faten El-Youssef, Årets Boligsociale Ildsjæl 2017

Borgmester Jacob Bundsgaard (S) uddelte prisen ved Det Boligsociale Fællessekretariats nytårskur. Han lagde i sin tale til prisvinderen vægt på, at Faten El-Youssef er en rollemodel for boligområdet, og at hun gør det hele for børnenes skyld.

- Med dit frivillige engagement går du foran og skaber de bedste muligheder for børnene i Bispehaven. Med valget af dig, så er det også en hyldest til det forebyggende arbejde, hvor forældre går sammen og tager ansvar for deres børn og for at sikre en god fremtid, sagde Jacob Bundsgaard i sin tale til prisvinderen.

Borgmester Jacob Bundsgaard (S) uddelte prisen til Faten El-Youssef ved Det Boligsociale Fællessekretariats nytårskur. Se Jacob Bundsgaards tale til prisvinderen.

- Jeg blev så overrasket. Det giver mig så meget ny energi til at fortsætte arbejdet, siger Faten El-Youssef til TV2 ØSTJYLLAND.

Lige nu er der 16 kvinder og deres 44 børn med i den gruppe, som Faten El-Youssef driver. 

Fællesskab i ghettoen

Faten El-Youssefs frivillige arbejde betyder, at børn og forældre i det udsatte boligområde Bispehaven i Aarhus V kan være sammen om fællesskab og gode aktiviteter. Gruppen sætter også rammen for at forældrene kan tale om, hvordan de kan give deres børn de bedste rammer for en god barndom i Bispehaven, der ligger på landets ghettoliste.

quote Jeg elsker Bispehaven, og når vi mødes i gruppen, kan jeg mærke, at vi gør noget godt for området.

Faten El-Youssef, Årets Boligsociale Ildsjæl 2017

Prismodtageren sørger for at arrangere ture, så familierne kan være sammen andre steder end i Bispehaven.

- Vi tager for eksempel sammen i Djurs Sommerland, i biografen eller i tivoli, og vi har de dejliste dage sammen. Kan jeg være med til at skabe en bedre fremtid for vores børn og familier her i Bispehaven, så vil jeg gerne det, siger Faten El-Youssef. 

I lokalområdet er det ofte arrangementer som eksempelvis fællesspisning, Faten El-Youssef sørger for at arrangere. Hun har boet i Bispehaven i 25 år og har selv fire børn.

- Jeg elsker Bispehaven, og når vi mødes i gruppen, kan jeg mærke, at vi gør noget godt for området. Det er vigtigt at vi forældre taler sammen om, hvordan vi skaber nogle gode rammer for vores børn, siger Faten El-Youssef. 

Forebyggende arbejde betaler sig

Uddelingen af prisen til Årets Boligsociale Ildsjæl sker for at gøre opmærksom på og hylde de mange ildsjæle, der er i byens udsatte boligområder. Den uddeles til en eller flere frivillige, der har gjort en afgørende forskel i deres boligområde gennem året. 

- Det er så afgørende, at forældre går sammen om at tage ansvar for deres børn, så de får en god fremtid og er med til at forbedre deres boligområde på sigt. Hvis børnene kan blive rykket i en positiv retning, har det både en afsmittende effekt på boligområdet nu og her, lød det fra Bedømmelsesudvalget om udnævnelsen af Faten El-Youssef som Årets Boligsociale Ildsjæl 2017.

Med prisen fulgte 3.000 kr.

Herunder kan du se et interview med Faten El-Youssef.