Ild i lastbil spærrede stor hovedvej ved Aarhus

Politiet måtte kortvarigt afspærre Genvejen syd for Aarhus, da en lastbil var brudt i brand. En ny afspærring kan komme på tale, når lastbilen skal bugseres

Genvejen i det sydlige Aarhus har fredag eftermiddag været spærret i forbindelse med en brand. Foto: Vejdirektoratet

Kort efter kl. 13 blev Østjyllands Brandvæsen og Politi kaldt ud til en brand i en lastbil på den stærkt trafikerede Genvejen, der forbinder E45 med Aarhus Syd Motorvejen. I en periode var vejen helt spærret.

- Vi kommer frem til en anhænger med meget varme bremser, der udvikler røg. Varmen udvikler sig til en decideret brand, siger indsatsleder hos Østjyllands Brandvæsen, Anders Brix Christensen, til TV2 ØSTJYLLAND.

Læs også Pas på kæmpe huller i vejene: Kommune kan ikke følge med

På anhængeren var en container med soyaskrå, der er en form for dyrefoder. Netop indholdet af containeren og branden giver udfordringer.

- Det lykkedes ret hurtigt at få styr på branden, men vi er faktisk stadig på stedet, fordi vi er nervøse for, at branden ulmer inde i containeren. Vi arbejder på at få lastbilen med anhænger kørt ud til et sted, hvor vi kan få den tømt under sikre forhold, siger indsatslederen.

Det kan være nødvendigt at spærre af, men vi planlægger at gøre det på et tidspunkt, hvor det forstyrrer mindst muligt.

Jakob Christiansen, Østjyllands Politi

Under en bugsering kan en afspærring af Genvejen igen komme på tale. Sådan lyder det fra Østjyllands Politi.

- Det kan være nødvendigt at spærre af, men vi planlægger at gøre det på et tidspunkt, hvor det forstyrrer mindst muligt, siger kommunikationsrådgiver hos Østjyllands Politi, Jakob Christiansen, til TV2 ØSTJYLLAND.