Ikonisk rutsjebane erstattes af ny i østjysk forlystelsespark

Søndag aften kørte Tivoli Frihedens 31-årige forlystelse ’Orkanens Øje’ sin sidste tur. Nu skal den erstattes af en ny og mere tidssvarende

Foto: Tivoli Friheden

Søndag var en mindeværdig dag i Tivoli Friheden i Aarhus. Den ikoniske forlystelse ’Orkanens Øje’, som er kendetegnet ved sit loop og høje fart, kørte nemlig sin sidste tur efter at have givet parkens gæster kildren i maven i 31 år.

Den har været dyr at vedligeholde, og vi synes ikke længere den lever op til Tivoli Frihedens standarder

Morten Palm Andersen, Salgs- og marketingschef, Tivoli Friheden

- Det er en strategisk beslutning. Den har været dyr at vedligeholde, og vi synes ikke længere den lever op til Tivoli Frihedens standarder, fortæller Tivoli Frihedens Salgs- og marketingschef Morten Palm Andersen, til TV2 ØSTJYLLAND.

Derfor har Tivoli Friheden valgt at sælge den til en udenlandsk forlystelsespark. 

En sidste tur

Siden 1987 har vognene taget 300.000 ture rundt i banens loop, og omkring 2,4 mio. gæster har mærket suset i maven og vinden i håret. Derfor var det i går også en lidt sørgmodig dag for nogle af dem, som var forbi parken. 

- Den har været derinde alle dage, jeg kan huske, så det er da lidt mærkeligt at den skal lukke, fortæller 43-årige René Christensen fra Hørning, til TV2 ØSTJYLLAND.

Den bringer minder mange år tilbage. Helt fra mine unge dage, hvor jeg kørte min første tur på min blå mandag.

René Christensen, Hørning 

For ham vækker forlystelsen nemlig mange minder.

- Den bringer minder mange år tilbage. Helt fra mine unge dage, hvor jeg kørte min første tur på min blå mandag til nu, hvor jeg i mange år har haft sæsonkort til parken med mine børn, siger René Christensen.

Rene Christensen fik dog en god afslutning på den hele, da han i en konkurrence med Radio go!FM havde vundet den allersidste tur i rutsjebanen med ni andre østjyder.

- Det var sjovt at prøve den en sidste gang, fortæller han. 

Ny erstatning

Orkanens plads kommer dog ikke til at stå tom hen kan Morten Palm Andersen, salgs-og marketingchef hos Tivoli Friheden berolige. Østjyderne kan nemlig se frem til en nyere og mere tilsvarende forlystelse på Orkanens Øjes plads i 2019.

- Den kommer til at gå i højden, og så bliver den vild, fortæller han.

Læs også Julesucces får Tivoli Friheden til at udvide åbningstid

Han kan dog endnu ikke løfte sløret for flere detaljer. Og selvom René Christensen kommer til at savne minderne fra Orkanens Øje, så er han alligevel godt tilfreds med valget om en helt ny forlystelse.

- Den er jo gammel, så det har da raslet og bumlet en del, når man har kørt i den, så jeg glæder mig til at se, hvad der kommer. Jeg tror det bliver endnu sjovere og vildere, fortæller han.

Læs også Laver tegninger i rutschebanerne: 2000 spejdere indtog tivoli

Fremover er det desuden planen, at Tivoli Friheden i højere grad skal gøres til en oase i bybilledet i Aarhus med områder til ro og afslapning, så parken kommer til at bestå af mere end blot vilde forlystelser.

- Vi bygger i to ender af skalaen, kan man sige. Den vilde og den rolige, siger Morten Palm Andersen.