Ikke mere kvindesvømning: Vi er skuffede og kede af det

Aarhus Kommunes beslutning om at forbyde kønsopdelt svømning, vil betyde, at færre kvinder i Gellerup svømmer, lyder det fra talsperson

00:54

Et fyldt bassin kun med kvindelige svømmere i badedragter, bikinier eller burkinier. Det er ikke længere tilladt i Gellerupbadet i Brabrand efter, at Aarhus Byråd onsdag aften endeligt vedtog et forbud mod kønsopdelt svømning. 

Beslutningen betyder, at svømmehallens faste kvindehold om lørdagen må lukke omgående.

Læs også Dommen er faldet: Slut med kvindesvømning i Gellerup

En beslutning, som Elsebeth Frederiksen er ked af. Hun er talsperson for protestgruppen "Kvindesvømningens Venner i Gellerupbadet", der gennem de seneste måneder har kæmpet en indædt kamp for at tale kvindernes sag over for politikerne i håbet om at få nedstemt forslaget.

- Vi er selvfølgelig skuffede og kede af det, selvom vi godt vidste, at det var den vej, det gik. Vi føler ikke, at vi er blevet hørt. Det er som om, de havde besluttet sig for længst og ikke har været lydhøre over for vores protester, siger Elsebeth Frederiksen til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Vi er selvfølgelig skuffede og kede af det, selvom vi godt vidste, at det var den vej, det gik

Elsebeth Frederiksen, talsperson, Kvindesvømningens Venner i Gellerupbadet

Det var et flertal på 26 mod fem byrådsmedlemmer i Aarhus Kommune, som vedtog forbuddet mod kvindesvømning. Forbuddet gælder for den kommunale åbningstid. 

Vil ikke svømme i forening

Hvis kvinderne alligevel vil svømme uden mænd til stede, skal de i stedet stifte en forening og finde svømmetid uden for åbningstiden. Det er ifølge Elsebeth Frederiksen rent praktisk en umulig opgave, da alle tiderne i hallen er booket. 

Læs også Inger Støjberg vil ikke have svømning kun for kvinder

Derudover tror hun, at stiftelsen af en forening vil skræmme nogen fra at deltage:

- Det virker mere forpligtende. I stedet for, at man bare dropper forbi. Der kommer også folk fra Solbjerg og Harlev, så hvis man skulle lave en forening, hvem skulle det så være for? Der er også meget arbejde med det. Det er ikke det, vi vil, siger Elsebeth Frederiksen, som fortæller, at mange af svømmerne på holdet slet ikke var klar over debatten:

- Mange har ikke fulgt med i medierne, så da jeg var afsted til svømning i lørdags, var der flere, der blev helt forvirrede over, at holdet står til at lukke.

Protestgruppen "Kvindesvømningens Venner i Gellerupbadet" vil fortsætte kampen for at få kvindesvømningen tilbage i bassinet.

- Vi giver ikke op. Vi vil stadig lave aktioner og kæmpe vores kamp til kommunalvalget senere i år, slår Elsebeth Frederiksen fast. 

02:25

VIDEO: Flere af svømmerne frygter at forbud både vil skade integrationen og fratage mange kvinder muligheden for at gå i svømmehal. Indslaget er fra den 27. oktober 2016. 

Luk video