Ikke en krukke er stjålet, ikke en blomst er knækket

Igennem tyve år har blomsterelskeren Claus Dalby glædet forbipasserende ved villaen i Risskov med fornemme og overdådige krukkeopstillinger.

Havemanden Claus Dalby pryder hver sommer fortovet udenfor sin port med skønne krukkeopstillinger.

I disse dage er der livlig trafik på den ellers så stille villavej, Østre Skovvej, i Risskov.

Foråret har nemlig igen holdt sit indtog ved porten til den statelige gamle patriciervilla, hvor havemand og blomsterelsker Claus Dalby bor.

Gratis skue for forbipasserende

Krukkeopstillingerne er en årlig attraktion, som gennem de sidste tyve somre trofast har prydet fortovet, udenfor de gamle porte, helt nede ved vejen.

Den gratis udstilling udskiftes løbende hen over sommeren

Claus Dalby laver de første opstillinger hvert år i starten af maj og skifter så løbende scenariet ud hen over sommeren, til stor glæde for de forbipasserende, som også tæller folk, der ikke har et egentligt ærinde i nabolaget, men som lægger vejen forbi udelukkende for at nyde sceneriet.

Folk viser respekt for opstillingen

Claus Dalby har flere end 135.000 følgere på Instagram, hvor man løbende kan følge både opstillingerne på Østre Skovvej og andre smukke Dalby-projekter.

Flere brugere på det sociale billedmedie udtrykker overraskelse over, at krukkerne og blomsterne kan stå i fred, men ikke desto mindre er netop dét tilfældet: Ifølge Claus Dalby er der aldrig blevet knækket så meget som en blomst af de smukke opstillinger.

 

00:41

Her kan du se Claus Dalby vise, hvordan han ved hjælp af krukker og planter gør den udendørs trappe hyggelig. Videoen er fra 2017.

Luk video