Ikea rykker ind på villavej

Beboer vandt vejfest med 150 lanterner

Naboerne på Kærvænget i Tranbjerg fik noget af en overraskelse, da de kom hjem fra arbejde onsdag eftermiddag. Gaden var nemlig forvandlet med flere hunderede levende lys og masser af julestemning.

Arrangementet er stablet på benene af Ikea, der havde bedt danskerne nominere en gade, der havde brug for lidt ekstra hygge. Det gjorde Charlotte Nielsen, der har boet på Kærvænget i Tranbjerg i 19 år.

Ikea faldt for hendes ønske om at holde en vejfest for at skabe ekstra sammenhold på vejen i en ellers kold og mørk tid.

- Jeg synes, vi havde brug for en lille smule hygge her på vores lille vænge, men jeg havde slet ikke regnet med at vinde, siger Charlotte Nielsen.

En stor del af eftermiddagen er blevet brugt på at tænde lys i flere end 150 lanterner, og der er lavet flere bålsteder rundt omkring på Kærvænget.

Charlotte Nielsen har været rundt og uddele indbydelser til den anderledes gadefest, og klokken 17 onsdag eftermiddag kunne hun byde velkommen til lysfest for Kærvængets beboere og mange andre af byens borgere.

- Det er helt vildt. Det hele er oplyst lige nu, og folk kommer vandrende hertil langvejs fra, siger en glad Charlotte Nielsen til TV 2 | ØSTJYLLAND.