Ikea advarer kunder om puslebord efter faldulykker med børn

Forkert brug af et kombineret puslebord og kommode fra Ikea har medført, at tre børn er faldet ned fra bordet.

Omkring 8400 pusleborde af mærket Sundvik er blevet solgt siden april 2014.  Foto: Sebastian Buur Gunvald - Ritzau Scanpix

Ikea har set sig nødsaget til at udsende et varsel om et puslebord efter en række hændelser, hvor børn er faldet ned fra bordet. 

Ulykkerne er sket ved manglende brug af sikkerhedsbeslag.

Det oplyser Ikea.

Det er rigtig vigtigt, at vi får fortalt de kunder, som har købt det her møbel, at de skal huske at montere sikkerhedsbeslaget.

Tina Lindharth, kommunikationsansvarlig i Ikea Danmark.

- Vi vil gerne forebygge, at der kan være flere hændelser. Det er rigtig vigtigt, at vi får fortalt de kunder, som har købt det her møbel, at de skal huske at montere sikkerhedsbeslaget, siger Tina Lindharth, der er kommunikationsansvarlig i Ikea Danmark.

Produktet er af mærket Sundvik og er designet til at kunne fungere som både puslebord og kommode. Bordet kan ses her.

Læs også Børn ville ikke sove: Sådan fik Kirstin sine børn til at sove

Bruger bordet forkert

Varehuset har modtaget tre foreløbige rapporter om hændelser, hvor den del af bordet, der kan klappes op og ned, har løsnet sig. Det har ført til, at tre børn er faldet ned fra bordet. 

Børnene ikke kommet alvorligt til skade, oplyser Tina Lindharth. 

Hun fortæller ligeledes, at produktet er sikkert, når det bruges på den måde, det er tiltænkt i designfasen. Produktet kan anvendes som puslebord, mens barnet er lille. Når barnet er stort nok, kan bordet klappes sammen til en kommode.

Læs også Charlotte har udviklet en særlig metode: Lærer børnehavebørn om science

De to forskellige funktioner betyder, at sikkerhedsbeslagene skal monteres på en bestemt måde alt efter, hvordan produktet anvendes.

- Det, som vi ser nu gennem de her rapporter, er, at kunder på daglig basis skifter produktet mellem at være puslebord og kommode. Det betyder, at de sikkerhedsbeslag, som følger med produktet, ikke bliver brugt, siger Tina Lindharth.

Omkring 8400 pusleborde af mærket Sundvik er blevet solgt siden april 2014.