I stor jubel: - Vi drømte om det, for fanden, mand!

Aftenskolen FO-Aarhus må igen slå dørene op for sine brugere, og det gør lederen af stedet ellevild og begejstret.

- Jeg er lykkelig, lykkelig, lykkelig!

Interviewet med Torben Dreier er knapt nok gået i gang, og det står allerede tindrende klart, hvad han føler denne onsdag aften.

Få timer tidligere blev det nemlig endelig officielt, at han som leder af FO-Aarhus igen kan slå dørene op, når flere coronarestriktioner bliver ophævet fra søndag.

- Vi drømte om det, for fanden, mand! Vi har været ved at dø af det her, siger han og bryder ud i et af sine - på denne aften hyppige - store grin.

Et betragteligt humørskifte fra sidst, TV2 ØSTJYLLAND besøgte FO-Aarhus tidligere i januar.

Her var Torben Dreier nemlig ved at gå ud af sit gode skind over at måtte holde lukket på grund af restriktionerne. Noget af det mest frustrerende for ham var, at visse aktiviteter, som er fuldstændig magen til FO-Aarhus', godt måtte finde sted i eksempelvis private fitnesscentre.

- Jamen det er helt urimeligt! Det er …, sagde Torben Dreier dengang, inden han tontungt sukkede sin frustration ud.

VIDEO: Se, hvad Torben Dreier mente om at måtte holde lukket tidligere i januar. Videoen er fra den 5. januar 2022.

Men nu er lysere tider altså på vej i FO-Aarhus' lokaler et stenkast fra Aarhus Rådhus.

Noget, som Torben Dreier for kort tid siden knap havde turdet håbe på.

- Jeg havde varskoet folk om, at det her ville trække længere ud. Hvis jeg skal være helt ærlig, var jeg blevet pessimistisk på mine gamle dage. For med det antal smittede var jeg bare så bekymret for, at vi igen, igen, igen var de allerseneste, der blev lukket op, siger han.

Overblik: Nogle coronarestriktioner forsvinder - andre bliver

Kan I åbne med alt det, I plejer at have?

- Ja!

Alt sammen?

- Ja - i den grad!

Men dem, Torben Dreier brænder varmest og nærmest glohedt for, er sine brugere.

- De har følt sig kørt over, siger han.

FO-Aarhus har blandt andet undervisning for handicappede, psykisk sårbare og personer med indlæringsvanskeligheder, der hver især kan have svært ved at kapere en nedlukning.

- Til nogle har vi personligt leveret hjemmeopgaver ude i deres hjem, hvor de kunne lave noget arbejde, som vi så har hentet igen, fortæller Torben Dreier indlevende.

Officielt må FO-Aarhus ligesom mange andre undervisningsinstitutioner åbne fra søndag den 16. januar, men de venter til mandag med at slå dørene op igen, oplyser han.

Kommer I til at lave nogle særlige kurser her på den anden side nedlukningen?

- Nej, brugerne skal bare tilbage. De skal have ro og føle, at, yes, vi har fået en hverdag igen efter to år, siger Torben Dreier.