I nat lukker stort kryds i Aarhus: Åbner først igen mandag

Natten til søndag lukker Nørreportkrydset i Aarhus. Det åbner først igen for trafikanter mandag morgen

Foto: Google Street View

Som afslutning på, hvad Aarhus Kommune kalder byens største asfaltarbejde, skal der nu lægges nyt asfalt på et af byens trafikale knudepunkter Nørreportkrydset.

Derfor er kommunen nødt til at lukke lyskrydset i hele 28 timer, og det sker natten til søndag klokken 01.00. Krydset vil derefter være lukket til mandag morgen klokken 05.00.  

Det har været så stor en opgave, at vi har haft behov for ekstra lang tid til forberedelse

Ingeniør i Teknik og Miljø i Aarhus Kommune Thomas Skov

I Aarhus Kommune ved man godt, at en lukning af et af byens mest trafikerede kryds vil betyde, at mange trafikanter vil blive generet søndag.

Kommunen var derfor allerede i tirsdags ude at advare om lukningen på informationstavler, så folk kunne forberede sig på lukningen.

- Det har været så stor en opgave, at vi har haft behov for ekstra lang tid til forberedelse. Vi kan ikke lukke det hele fuldstændigt ned, men vi kan orientere så mange som muligt. Derfor har vi, udover den sædvandlige skiltning, sat ekstra informationstavler op allerede i dag, der fortæller, hvor man skal dreje af for ikke at blive fanget ved krydset, fortalte ingeniør i Teknik og Miljø i Aarhus Kommune Thomas Skov til TV2 ØSTJYLLAND tirsdag. 

Læs også Kør i god tid: Kommune lukker trafikalt knudepunkt i 28 timer

Kommunen anbefaler desuden, at alle med et ærinde i området kører hjemmefra i god tid på søndag.

Molslinjen også påvirket

Mange passagerer, der rejser med Molslinjen, benytter normalt også krydset ved Nørreport, når de skal ned til færgen på Aarhus Ø.

Men det bliver altså ikke muligt søndag. De opfordres derfor til at benytte en alternativ rute til færgen søndag.

Trafikanter sydfra, som skal med Molslinjen, opfordres til at følge ruten, der er vist på kortet. Foto: Aarhus Kommune

Også for de rejsende, der normalt benytter Kombardo Expressen, vil lukningen af Nørreportkrydset få betydning.

De rejsende vil søndag ikke kunne stige på bussen ved Rutebilstationen. Turen til færgehavnen fra Rutebilstationen er nemlig så besværlig søndag, at køre- og sejlplan ikke kan hænge sammen. Det oplyser Molslinjen i en pressemeddelelse. 

Læs også Molslinjen sejler ind i betonklods: Mange afgange aflyses

Passagererne skal i stedet stå på bussen på Færgehavnen ved Molslinjen, her vil passagerer, som ankommer fra Sjællandssiden, også blive sat af.