I nærkontakt med AGF

75 unge kunne i dag møde deres store idoler

02:06

1 af 2

Som led i et mentorprojekt i Børn og Unge i Aarhus Kommune var 75 unge i dag med til træning på Fredensvang Stadion sammen med AGF-spillerne. 
 
Efter  træningen stillede spillerne op til en snak med de unge om livet med fodbold og det, sporten har betydet for dem, og der blev skrevet autografer. 

Det er Børn og Unge i Aarhus Kommune, der afvikler mentor-projektet i samarbejde med Mercuri Urval A/S.

Mentor-ordningen er et flerårigt projekt, hvor unge studerende i Aarhus virker som mentorer for unge med anden etnisk baggrund end dansk. Formålet med projektet er at inspirere og understøtte unge (mentees) til at fortsætte i uddannelse efter folkeskolen. 

- Vi kan se, at vi faktisk udøver en samfundsnyttig opgave, og der er nogle unge mennesker, som er rigtig glade. De mentorer vi har med ind over har et fantastisk sociale overskud, og vi har succes med at fastholde de unge mentees i uddannelse. Så det går rigtig godt, siger Jesper Lund, der er direktør i Mercuri Urval i Aarhus og projektleder af mentor-ordningen. 

Målsætning på 95%
Initiativet til mentor-projektet udspringer af regeringens målsætning om, at 95% af en ungdomsårgang skal gennemføre en ungdomsuddannelse.

Projektet er nu i sit 3. år og er blevet særdeles godt modtaget af de unge, deres forældre og involverede folkeskoler. Aktuelt deltager 143 unge fra folkeskolens ældste klasser og 90 ansatte studerende fra 45 forskellige uddannelser i projektet. 

Mentorerne fungerer som rollemodeller for deres mentees og bidrager med oplevelser og billeder på livet som ung i Aarhus og på vej gennem uddannelse ind i kommende beskæftigelse.

Se et tv-indslag om de unges besøg på AGF's træningsanlæg øverst på denne side.