I dialog med hjemløse

Rådmand vil undersøge muligheder for bolig

For bare en uge siden meldte han en gruppe hjemløse til politiet, fordi de har slået lejr ved Godsbanen i Aarhus. Han frygtede, at de ville slå sig ned permanent og bane vejen for et mini-Christiania.

I går skiftede rådmand for Teknik og Miljø Bünyamin Simsek (V) taktik og tog sammen med to embedsmand hen for at besøge de hjemløse, skriver JP Aarhus.

Her satte han sig ned og var i dialog med de folk, der havde slået lejr ved godsbaneanlægget. Sammen aftalte de, at kommunen nu undersøger mulighederne for at indkvartere beboere andre steder i byen.

Se: Hjemløse meldt til politiet

- Det var et meget positivt møde. Jeg tror, vi kan finde hinanden og præsentere en løsning for socialrådmanden. Jeg anerkender, at der er et behov, og at de tilbud, vi har i øjeblikket, ikke modsvarer det. At tvinge dem væk er ikke en løsning, siger Bünyamin Simsek (V) til JP Aarhus.

Det er endnu uvist, hvornår der kommer en endelig løsning. Sammen med sin forvaltning vil Bünyamin Simsek nu undersøge mulighederne for, at de hjemløse kan overnatte i nedlagte lager- eller fabriksbygninger.