I dag får 55-årig sportsleder sin straf for belure kvinder

Maja Alm og de andre østjyske orienteringsløbere kan i dag få sagt et foreløbigt punktum i en ubehagelig sag om beluring

Retten i Aarhus afsiger torsdag eftermiddag dom i sagen mod en tidligere leder på det danske orienteringslandshold, der har beluret flere atleter gennem overvågningskameraer i kuglepenne.

Sagen rullede, da manden blev taget på fersk gerning sidste sommer, og han har tilstået at have beluret de kvindelige atleter i en periode fra 2010-2016. Tidligere på ugen gav han sin forklaring i retten.

quote Jeg kikkede på dem, når jeg kom hjem. Jeg har aldrig vist dem til andre.

Den tiltalte i retten

- Jeg fortryder det. Jeg har rejst meget med og været ret tæt på nogle af dem og endda været med til fødselsdage. Jeg har jo aldrig forestillet mig, at jeg skulle gøre nogen af dem fortræd, sagde den tiltalte i retten.

En af de atleter, som er blevet overvåget, er aarhusianske Maja Alm, der gennem en årrække har befundet sig i den absolute verdenselite. Hun var af gode grunde chokeret, da afsløringen kom sidste år.

Er blevet svigtet af en man stolede på

- Det, der gør allermest ondt, er ikke, at vi er blevet filmet, men det, der rammer mig hårdest, er det svigt fra en, som jeg virkelig stolede på, skrev hun på Facebook dengang. 

Anklageren i sagen ønsker den 55-årige mand idømt mindste otte måneders ubetinget fængsel. I retten ville hun høre manden, hvad han har brugt optagelserne til.

- Jeg kikkede på dem, når jeg kom hjem. Jeg har aldrig vist dem til andre. Men ofte var de i dårlig kvalitet. Nogle gange boede løberne også på enkeltværelser, hvor jeg ikke kunne komme ind, lød det fra ham.

Anklageren mener, at sagen har skærpende omstændigheder i forhold til tidligere sager om beluring og skjulte optagelser. 

- Det er en moden person i en lederrolle og i et fortrolighedsforhold til de krænkede. Desuden har det stået på gentagne gange i en længere periode, sagde anklageren i retten.

Anklageren taler derfor for fængselsstraf eventuelt i en kombination med samfundstjeneste på grund af tiltaltes gode personlige forhold.

Forsvarer Henrik Garlik mener, at sagen, som er uden fortilfælde, bør føre til en lavere straf.

- Tiltalte har lagt kortene på bordet, er ustraffet, og sagen har allerede haft væsentlige personlige konsekvenser for ham, siger han.

Dommen forventes afsagt kl. 13.