I aften lyser Aarhus rødt: - Hele branchen bløder

Onsdag klokken 20.00 vil flere bygninger i Aarhus lyse rødt som et opråb til politikerne fra flere kulturaktører.

Train, Voxhall, Musikhuset og ARoS er nogle af de steder i Aarhus, der onsdag aften vil lyse rødt som et forsøg på at få politikerne til at tage affære.

- Hele eventbranchen bløder. Vi har brug for at blive hørt, siger formand for Forening for Koncert- og Eventpersonale, Thomas Gerdes, til TV2 ØSTJYLLAND.

Foreningen for Koncert- og Eventpersonale, der står bag demonstrationen, som skal gøre opmærksom på, at der under coronakrisen ikke er gjort nok for at hjælpe eventbranchen.

Ifølge formand for Forening for Koncert- og Eventpersonale, Thomas Gerdes, er det nødvendig at forlænge de nuværende hjælpepakker, hvis branchen skal overleve.

VIDEO: I videoen kan du høre mere om, hvorfor bygninger i hele landet lyser rødt for eventbranchen. 

- Vi var de første, der lukkede, og de sidste, der åbner, og vi bløder. Vi er superglade for, at der findes kompensationer og hjælpepakker, og vi håber, at de bliver forlænget.  Men vi synes også, det er på tide, at vi selv bliver hørt nu, og det er blandt andet derfor, vi i morgen lyser op i rødt, fortæller han.

I hele landet

Det er ikke kun Aarhus, der lyser op onsdag aften. Demonstrationen er en del af en verdensomspændende bevægelse, der har sin oprindelse i Tyskland og UK, og flere bygninger i flere lande vil lyse op i aften.

Foreningen for Koncert- og Eventpersonale fortæller, at der i skrivende stund er op til 100 aktører, der har meldt sig til at støtte aftens arrangement i Danmark - heriblandt ARoS i Aarhus.

Sådan så det ud sidste år ved Christiansborg.
Sådan så det ud sidste år ved Christiansborg. Foto: Martin Andersen

- Vi har valgt at støtte op om sagen både for at bakke op om vores kollegaer i branchen, og fordi vi selv er et hus med arrangementer, café og restaurant, så det berører os meget. Vi ved at mange kæmper, og det vil vi gerne bakke op om at sætte fokus på, fortæller Anne Riis, som er presseansvarlig på Aros til TV2 ØSTJYLLAND.

På ARoS placerer de blandt andet røde LED-spots op på gangbroerne inde på museet.

Lastbiler lyser op

Dansk Roadshow, som er en af de største leverandører i eventbranchen, vil lyse nogle af deres hvide lastbiler op i populære festområder i Aarhus.

Det drejer sig om koncertpladsen på Eskelund, tangkrogen og havnepladsen mellem Dokk1 og Navitas.

-  Vi håber på at komme med i forhandlingerne, og at hjælpepakkerne bliver forlænget. Vi håber, der bliver tænkt på os, når landet åbner op igen, fortæller Søren Kjeldsen, direktør, Dansk Roadshow, til TV2 ØSTJYLLAND.

Det beder de politikerne om

Lige nu
20200929-160321-l_68mb.jpg

liveblog COVID-19 LIVE: Danmark kan modtage de første vacciner om kort tid

118243415_1037632156654418_3697383581706940053_o

playAarhus-rapper blev lagt i håndjern ’uden grund’: - Politiet bør bære kropskameraer

20200929142912269_1000.jpg

Sundhedsministeriet holder pressemøde om vaccinationsindsats mod COVID-19

Bonus til solcellenaboer collage

playForhøjet bonus på vej til solcellenaboer som Heidi: - Ingen kompensation kan dække tabet

Untitled collage (6)

play Sygeplejersker på corona-afdeling går grædende hjem dag efter dag: - Vi føler os utilstrækkelige

Ulrich Fredberg

playKühnau kalder Fredberg-sag afsluttet efter ny udmelding fra Sundhedsstyrelsen