I aften hylder Aarhus sine sportsstjerner: Her er de nominerede

DM-festen bliver afholdt lørdag i Aarhus

Nadia Nadim, Maja Alm og Anders Antonsen er de nominerede til Årets Østjyske Sportsnavn ved DM Festen. Foto: Henning Bagger - Ritzau Scanpix / Isaac Lawrence - Ritzau Scanpix

Traditionen tro hyldes de aarhusianske sportsstjerner, når DM-Festen løber af stablen i dag, lørdag. Festen afholdes ligesom sidste år i Tivoli Friheden og bliver sendt på TV2 ØSTJYLLAND fra klokken 19.40.

I alt skal der i aften uddeles 12 priser i kategorier lige fra Årets Østjyske Sportsnavn til Årets Talent. Det bliver værterne Nick Horup og Sara Slott Petersen, der skal styre showet fra scenen.

Årets Østjyske Sportsnavn

Tre østjyske sportsstjerner er nomineret i kategorien Årets Østjyske Sportsnavn. Det gælder blandt andet fodboldspilleren Nadia Nadim, der i 2017 var med til at vinde sølvmedaljer med kvindelandsholdet til EM i Holland. 

Nadia Nadim er en af de nominerede til Årets Østjyske Sportsnavn. Foto: Henning Bagger - Ritzau Scanpix

Orienteringsløberen Maja Alm er også nomineret i kategorien Årets Østjyske Sportsnavn, i 2017 vandt hun sin tredje VM-guldmedalje i streg. Maja Alm har tidligere vundet netop prisen som Årets Østjyske Sportsnavn til DM-festen.   

Læs også Guldfuglen Maja Alm blev Årets Østjyske Sportsnavn

Den tredje nominerede i kategorien er badmintonspilleren Anders Antonsen. Det store badminton-talent har i 2017 spillet sig helt op i badmintoneliten med blandt andet et dansk mesterskab og en finaleplads til EM, hvor han undervejs i turneringen besejrede Viktor Axelsen.

Talentprisen

Hvilket aarhusiansk stortalent der skal løbe af med årets Talentpris bliver også afsløret i aften, når showet i Tivoli Friheden går i gang.

AGF’s Superligamandskab har ikke formået at trække mange pokaler hjem til Aarhus i de senere år, men helt anderledes står det til i ungdomsrækkerne, og derfor er AGF’s U17-hold nomineret til Talentprisen. I 2016/2017 sæsonen kunne de fejre det danske mesterskab og endda to runder før sæsonens afslutning. 

Læs også Letbane-kaos i Aarhus: Biler kørte mod letbanetog ved Dokk1

Fodbold er ikke den eneste boldsport, hvor de aarhusianske talenter vinder frem. Bakken Bears Sylvester Berg er også nomineret til Talentprisen. Den 19-årige basketspiller har allerede fået fast spilletid for Bakken både i den danske basketliga og i europæisk sammenhæng.

Cykelrytteren Johan Tiedemann Langballe er den sidste nomineret til Talentprisen. Den unge rytter kører i den kommende sæson for Bjarne Riis’ hold Team Virtu Cycling. Han har i denne sæson gjort sig bemærket på landevejen ved at vinde tre UCI-løb i juniorkategorien. Han har også taget flere sejre på banen.

Herunder kan du se de nominerede

Nominerede

Eventpokalen
Aarhus 1900 Atletik og Motion for afviklingen af EM i atletik for masters, EMACS 2017.
Danmarks Cykle Union for afviklingen af Post Nord Danmark Rundt 2017.
Højbjerg, Viby og Aarhus badmintonklubber for afviklingen af DM i badminton 2017.

Årets Træner
Stefan Dines (Aarhus Floorball)
Torbjørn Gasbjerg (Orientering)
Bjørn Sørensen (AGF Svømning)

ESAA Award
AGF Fodbold U17-holdet.
Oskar Lindholm, Aarhus Swim.
Elmer Møller, Skovbakken Tennis.

Mr. Pokalen - Årets Idrætsudøver
Herreholdet Elitedivision – Skovbakken Tennis (Søren Hess Olesen, Anders Grinderslev, Patrick Kristensen, Jeppe Frantzen)
Tobias B. Bjerg – AGF Svømning
Rasmus Søgaard – Cykle Klubben Aarhus

Årets Talent
Anna Munch, Kaløvig Bådelaug
Aksel Skrydstrup, Aarhus Swim
Johan Tiedemann Langballe, Cykle Klubben Aarhus

Den Internationale Idrætspris
Højbjerg Badmintonklub
Orienteringsklubben Pan
Elite Basketball Akademi Aarhus (EBAA)

Boye Pokalen
Bakken Bears
Maja Alm, orientering
Anders Antonsen, badminton

Talentprisen
AGF’s U17
Sylvester Berg – Bakken Bears
Johan Tiedemann Langballe – Team Vitu Cycling.

Årets Østjyske Sportsnavn
Nadia Nadim, fodbold
Anders Antonsen, badminton
Maja Alm, orientering