I 1. division med mindste budget: De er en Ferrari og vi er en Trabant

Oprykkerne Brabrand IF afholdt søndag fan-dag i forbindelse med kampen mod Thisted

02:26

Brabrand IF spillede søndag uafgjort i første divisionen. Dermed ligger de efter seks kampe på en syvendeplads i tabellen.

Klubben rykkede før denne sæson op efter syv sæsoner i den tredje bedste række, men det er med ryggen mod muren denne sæson. De er nemlig, ifølge dem selv, den klub med det laveste budget i divisionen.

- De andre er at sammenligne med en Ferrari, og vi er en Trabant, siger assistenttræner i Brabrand IF, Marc Højland Jepsen. 

Læs også Horsens taber: Brøndby dominerede fra start til slut

Derfor betyder det også, at medlemmer, spillere og trænere må hjælpe til, når banen skal kridtes op, og andre ting i klubben skal løses.

- Vi er nødt til at løfte i flok, så det er fællesskabet, der bærer det hele, siger Marc Højland Jepsen.

Det var også klubbens anfører Jesper Brinck, der var i en noget uvant rolle. Han stod nemlig for at skaffe klubbens nye sponsor Aura Energi.

Vi er nødt til at løfte i flok, så det er fællesskabet, der bærer det hele,

Assistenttræner i Brabrand IF, Marc Højland Jepsen. 

- Det er en kæmpe succes. Det har jo været prøvende at skulle stå for alt det her. Det er jo noget, jeg ikke rigtig kender til, så at prøve noget helt nyt og så se det lykkedes, det er en stor tilfredsstillelse, siger Jesper Brinck.

Klubben afholdt i forbindelse med søndagens kamp fan-dag ved klubbens stadion, og det trak folk til. Der var fuldstændig fyldt på lægterne. 

Læs også Bo Henriksen håber på rolig transferuge

Og det var ikke overraskende, at så mange kom for at bakke holdet op, der er nemlig rigtig god stemning omkring holdet i klubben.

- Spillerne er vildt udadvendte i forhold til resten af klubben, og de deltager som hjælpetræner hos de unge piger og knægte og hilser når de kommer på anlægget. Der er super positiv stemning, siger Paw Simon Krogh, der er frivillig i Brabrand IF.