Hype om legetøj får konsekvenser - udlevering stopper før tid

Mini Marked-kampagne er så populær, at Salling Group må melde udsolgt før tid.

02:16

VIDEO: 3. klasseeleverne Ida Bach Nielsen (tv.), Astrid Elena Jensen og Emilie Bækgaard Silvere (th.) er ikke for fine til at plage deres forældre om at Mini Marked-legetøj.

Sidste udleveringsdato på det populære Mini Marked-legetøj fremrykkes på grund af stor efterspørgsel.

Det oplyser Salling Group til TV2 ØSTJYLLAND.

Det var planen, at Bilka, føtex og Salling skulle udlevere de små miniaturevarer frem til den 4. juli, men nu hedder slutdatoen 27. juni.  

Læs også Femårige Emil kørt ned - nu har flugtcyklisten meldt sig selv

- Der er en utrolig hype omkring det. Vi er desværre også kommet i den situation, at vi er nødt til at stoppe salget før tid, fordi der formentlig ikke er flere Mini Marked-varer i løbet af næste uge, siger sektionschef i Bilka Tilst John Duvald, på vegne af Salling Group. 

Bilka, føtex og Salling er ad flere omgange løbet tør for de samlealbum, hvor man kan holde styr på sine Mini Marked-varer, lyder det fra sektionschefen.

Super, super dejligt

Der er produceret 50.000 samlealbummer, og Salling Group havde forventet, at det var rigeligt i forhold til at udlevere dem til og med den 4. juli. Men sådan skulle det altså ikke blive. 

- Man er hjertelig velkommen til at komme og spørge efter dem indtil 4. juli, men allerede nu kan vi se, at nogle af butikkerne ikke har flere album, og i løbet af næste uge har vi heller ikke flere Mini Marked-varer.

Læs også Louise frygter for sine børns sikkerhed – skal cykle på befærdet hovedvej

Selvom nyheden formentlig ikke vil falde i god jord hos mange forældre, hvis børn plager om at få en pakke havregryn i miniaturestørrelse, glæder John Duvald sig over udviklingen.

- Det er jo super, super dejligt at se, at det er noget, folk kan samles om, siger han til TV2 ØSTJYLLAND og fortsætter: 

Læs også Overskudsmad fra restaurantkæde kommer udsatte og hjemløse til gode

- Da jeg så det her første gang, tænkte jeg: "Yes, det er sgu' lige det, vi har manglet". Det er helt fantastisk, og det er sådan noget, børn kan snakke med deres bedsteforældre om, når de snakker i telefon. 

02:49

VIDEO: Mini Marked kan noget, men dillen bliver afløst af en ny om et øjeblik, lyder det fra forsker i legetøj på Aarhus Universitet Stine Liv Johansen. 

Luk video

Bamser som kunder

Om "vi" har manglet Mini Marked skal være usagt, men flere elever i 3. klassen på Ådalsskolen i Skørring er rigtig glade for legetøjet.

- Man kan lege butik med dem, og det er også bare sjovt at samle på dem og åbne dem og se, hvad man får. Man kan lege, at ens bamser er kunder, eller man kan lege med sine venner, siger Emilie Bækgaard Silvere til TV2 ØSTJYLLAND. 

Læs også Mor blandede sig i børns slåskamp - nu er hun sigtet for vold

Det er ikke gået skolebørnenes næse forbi, at der er rift om produkterne i Mini Marked-universet.  

- Vi har prøvet flere gange, hvor de har ikke har haft nogen samlealbum. Emilie har også fortalt, at hun ikke kunne finde nogen, og hun tog ind i en Salling, en føtex og en Bilka, siger Astrid Elena Jensen, der også går i 3. klasse på Ådalsskolen.

Et udpluk af de i alt 30 Mini Marked-varer, man kan samle på.

Efterspørgslen på Mini Marked-varer og -samlealbum har blandt andet betydet, at folk deler og køber "varer" på Facebook. Nogle har efter sigende også fået fingre i legetøjet kun for at sælge dem videre på nettet.

- Det gør det meget mere besværligt, lyder det fra Astrid Elena Jensen. 

Der er 30 forskellige varer, man kan samle, i Mini Marked-universet. Kunder i Bilka, føtex og Salling har fået en minivare med ved køb for over 100 kroner.

Kampagnen er ifølge Salling Group den mest populære, koncernen har haft i flere år.

Læs også Kapsejladsen vil genbruge flere tusinde festivalstole