Hvordan lyder Aarhus?

Kulturhovedstad på jagt efter byens lyd

Foto: VisitAarhus

Bimlende rådhusklokker, tudende færger og hvinende biler. Det er nogle af de mange lyde, som man kan høre rundt omkring i Aarhus.

Men hvordan lyder lyden af Aarhus 2017?. Det vil fonden bag kulturhovedstadsprojektet forsøge at finde frem til, og derfor opfordrer de komponister til at komme med deres bud på byens lyd.

Det er Fonden Aarhus 2017 og de tre danske komponistforeninger DJBFA, DKF og DPA, der nu har indledt jagten på lyden af Aarhus.

Idéen er, at Aarhus skal have sit eget stykke musik, når byen i 2017 er europæisk kulturhovedstad.

- Vi forestiller os et værk, som er en samlende begivenhed for alle borgere i regionen. Et værk som skaber genkendelse, overraskelse og glæde fx gennem brudstykker af regionens fortælling og historie, skriver Fonden Aarhus 2017.

Det musikalske værk skal ifølge fonden bruges til at ringe kulturhovedstadsåret ind og kunne genbruges flere gange forbindelse med forskellige arrangementer.

Kravet til værket er, at det inddrager et kor og lyde fra bybilledet. Derudover skal det involvere borgere fra hele regionen og samtidig have en visuel side som for eksempel billeder, film eller lys.

Læs mere om, hvordan man komme med sit forslag til et værk ved at klikke her.