Hvert sjette barn i privatskole

Mandag åbnede en ny friskole i Lystrup ved Aarhus

02:07

1 af 2

Det er ikke alt stort, der er godt.

Det mener 15 aarhusianske forældrepar tilsyneladende, efter at de har ladet deres børn skrive ind på den nyåbnede privatskole Børnenes Akademi i Lystrup.

Privatskolen slog mandag dørene op for første gang. Dermed er skolen den seneste i rækken af privatskoler, der er åbnet i Østjylland de senere år.

- Det er et sted, hvor de ser børnene i øjnene i deres højde. De har en ny tilgang til børn, til læring, til skolelivet og til skoledagen. Det synes vi passer meget bedre til vores børns behov, siger en af de forældre, der har ladet sit barn skifte til Børnenes Akademi, Matt Nichols.

Se: Alt optaget på privatskoler

Antallet af elever, der søger private skoler fremfor almindelige folkeskoler, er steget konstant de seneste 15 år. I disse dage starter hvert sjette barn således i en privat skole.

De 15 elever på Børnenes Akademi bliver ikke opdelt i klassetrin. Ifølge Lise Kranz, der er lærer på skolen, er der store fordele i, at børnene på den lille privatskole har relationer på tværs af alder.

- Starter man i 0. klasse med 28 børn, så er der ingen af dem, der ved, hvordan man gør. Der er ikke nogen at kigge på, siger hun til TV 2 | ØSTJYLLAND.

I videoen øverst i artiklen kan du få et kig indenfor på Børnenes Akademi på den første dag i skolens historie.