Huset Venture udvider

Den sociale virksomhed er 12-doblet på ti år

Man kan sagtens drive en blomstrende virksomhed, selv om hovedparten af de ansatte er på skåne- eller fleksjob.Det er den socialøkonomiske virksomhed Huset Venture i Viby et godt eksempel på.

På ti år er antallet af ansatte i virksomheden steget fra 10 til 120 primært fysisk handicappede personer, oplyser DR Østjylland.

Virksomheden udfører blandt andet it- og regnskabsopgaver for andre virksomheder og privatpersoner, og den specielle virksomhed er så ekspansiv, at den for nylig måtte flytte til nye og større lokaler - nemlig til Arlas tidligere hovedkvarter på Skanderborgvej i Viby.

Huset Venture har planer om at udvide virksomheden, så den for eksempel også vil indeholde en cateringafdeling, og direktør Lars Raun tror, at den socialøkonomiske virksomhed vil øge antallet af ansatte på fleks- og skånejob væsentligt i de kommende fem år.

- Det vil ikke overrraske mig, hvis vi om fem år kan lægge 100 ansatte overni det antal, vi er i dag. På forholdsvis få år har vi for eksempel vækstet en regnskabsafdeling fra to til 16 medarbejdere, så kan man jo kun drømme om, hvad det kan blive til, siger Lars Raun til DR Østjylland.