Husbåde er populære: Borgere kæmper for en flydende ø

En ny forening for husbåde er stiftet, og mange i Aarhus kan se muligheder i at bo på vandet

Rigtig mange storbyer har maritime miljøer med husbåde, men selvom Aarhus har flere havnebassiner og en hel ny bydel nær vandet, så er det aldrig rigtig lykkes at skabe et sted for husbåde. Det skal der laves op på nu, mener en ny forening.

Torsdag blev en forening for husbåde i byen nemlig stiftet, og 60 interesserede var mødt op til det første møde. Her kunne de blandt andet høre om en drøm, der indeholder en form for flydende ø.

- Jeg vil gerne have inspiration til, hvordan man skaber et miljø, hvor det ikke bare er min kæreste og jeg, der bor isoleret på en husbåd, men flere som bor sammen i et fællesskab på vandet, lød det fra en af de fremmødte, Susanne Søes Hejlsvig.

En af dem, der kan dele ud af sine erfaringer med at bo på vandet, er en af de få, der udlever drømmen i Aarhus – Klaus Gelting. Han elsker at have gyngende grund under fødderne.

- Der er skønt at vågne op til den her udsigt hver morgen og følge med i vejret og være tæt på, siger han fra sin husbåd i Aarhus Havn.

Klaus Gelting hilser flere naboer velkommen, for han vil med garanti aldrig flytte væk fra sin båd.

- Når først man har fået smag for det, er det svært at flytte på land igen, lyder det fra ham.

VIDEO: Havnebade er populære, og der er flere på vej rundt omkring i Østjylland.

Det er det frie liv, han nyder allermest ved at bo anderledes end mange andre.

- Jeg kan tage båden og sejle hen, hvor jeg har lyst til, og alle mine ejendele er pakket ned til det, jeg har her, fortæller Klaus Gelting.

I videoen øverst i artiklen kan du mere om livet på en husbåd.

VIDEO: Se hvordan initiativtageren til Aarhus for husbåde Jørn Grønkjær ser på fremtiden.