Hundredevis samlet til Eid-bøn i Gellerup

I disse dage fejrer muslimerne Eid i anledningen af afslutningen på ramadanen. Derfor var der stor fællesbøn i Gellerup onsdag

Onsdag var der stor fællesbøn i Gellerup i anledningen af Eid festen, der markerer afslutningen af ramadanen for muslimerne. I Gellerup blev det markeret med en stor bøn - som for første gang blev afholdt udendørs på kunstgræsbanen i Gellerup. 

De fastende har levet en måned uden mad og drikke, røg og sex fra solopgang til solnedgang. Troende muslimer bruger fasten til at fokusere på åndelige værdier frem for materielle.

- Ramadanen handler i bund og grund om, man opdrager sig selv til at holde sig væk fra det, man må i løbet af året. Når man så afholder sig fra det i løbet af ramadanen, så styrker man sig selv fra alt det, man ikke må, siger Ahmed Halimah, formand for Forbundet af Islamiske Foreninger i Aarhus.

Efter fællesbønnen vil de fleste ud og fejre den glædelige højtid, der er lige så festlige som julen for kristne.

- Nu tager vi hjem og er sammen med familien, vi får noget lækker mad. Så er det lidt forskelligt, hvad de forskellige familier gør. Nogle går ud og griller – hvis der er vejr til det. Det er nogen, der sammen tager i legeland eller Djurs Sommerland. Det er lidt forskelligt. Men det er en højtid, hvor man prøver at sprede glæde i familien, siger Ahmed Halimah.

Der er omkring 25.000 muslimer her i Østjylland.

I videoen herover kan du se interviewet med Ahmed Halimah.

86d0c7c5-25e8-492e-9aee-4e9a440c2780

Hjemmeside udpeger Danmarks bedste kommune – se hele listen her

IMG_5262

Magnus har 114 ghettoblastere i sin stue

IMG_1327

Skoleleder efter lokal nedlukning: - Det er synd for børnene

Samsøfærgen

Ups! Færge påsejler spritny hurtigfærge

Viby Gymnasium

Sogn i Aarhus lukker ned efter høje smittetal

Øl

Hjemme-ølbrygning er blevet en populær hobby under Corona: - Det er fuldstændig eksploderet

Dagens mest læste