Hul i hovedet

Østjyske folketingsmedlemmer vil have minister til at forklare, hvorfor  arbejdsløse har fået meget sværere ved at få 6 ugers-kurser. Hul i hovedet, siger blandt andre Leif Lahn (S.)

En gruppe arbejdsløse fra Århus-området bliver bakket så meget op af to østjyske folketingsmedlemmer, at deres sag nu havner hos beskæftigelsesminister Inger Støjberg. Hun vil blive indkaldt til åbent samråd i Folketinget.

De 25 arbejdsløse medlemmer af 3F Sommervej gik torsdag i samlet flok til jobcenter Århus. De forsøger at få kommunen til at betale for bl.a. truckcertifikat-kursus, som de fra nytår ikke længere kan få som selvvalgt uddannelse, selv om det, ifølge 3F, giver dem bedre muligheder for at få et job.

Rammer arbejdsløse dobbelt
- Sorteper er både de arbejdsløse og samfundet. Vi skal naturligvis bruge en krisetid til kurser og uddannelse, så vi er klar, når der igen kommer flere job. Danmark kan kun klare sig i fremtiden, hvis vi har en veluddannet, selvstændig og fleksibel arbejdsstyrke. Derfor er det hul i hovedet, at Støjberg rammer arbejdsløses uddannelse dobbelt, lyder det i en fælles udtalelse fra de to østjyske folketingsmedlemmer Eigil Andersen (SF) fra Århus og  Leif Lahn Jensen (S) fra Grenaa.

Prisloft på uddannelse
De to forklarer, at ministeren fra nytår har indført et prisloft på selvvalgt uddannelse på 3.500 kr. pr. uge, og så kan man ikke længere vælge mange svejsekurser, ikke få stort kørekort, ikke få truckcertifikat osv. 
- Beskæftigelsesministeren har sagt, at man i stedet kan få kurserne bevilget af kommunens jobcenter. Men det er meget usikkert, skriver de to i en fælles pressemeddelelse.

Kræver en forklaring
- Støjberg har nemlig også skåret statens beløb til kommunerne til aktivering og uddannelse af arbejdsløse voldsomt ned: Fra godt 19.000 kr. årligt til knap 14.000 kr. årligt.

- Nu må vi have en forklaring på, hvad Støjberg vil gøre. Det her er jo skørt, siger de to østjyske MF'ere.