Hospital frastjålet udstyr for 650.000: Går ud over patienter

Det er slut med hjemmelavet, økologisk bagværk på Aarhus Universitetshospital

- Hvordan kan man finde på at stjæle fra et sygehus? Det er syge mennesker, det drejer sig om. Det er altså patienterne på hospitalet, det her går ud over.

Bente Sloth, cheføkonoma på Aarhus Universitetshospital, er mandag både forundret og forarget. Årsagen er, at ukendte gerningsmænd i weekenden har stjålet bageriudstyr for cirka 650.000 kroner fra hospitalets køkken.

- Der er fx stjålet 25 ovnstativer, som bliver brugt til at bage vores brød og kager. Vores brødskærer er også væk, så nu skal vi også til at skære alt vores brød i hånden. Vores arbejdsmiljø bliver simpelthen belastet. Det er ikke bare lige tre franskbrød, vi står og laver, siger hun til TV2 ØSTJYLLAND og fortsætter:

- Det var noget af et chok at opdage. Det er sgu' usympatisk for nu at sige det lige ud.

quote Hvis jeg skal ud og finde 650.000 kroner, vil det betyde, at jeg er nødt til at skære ned på kvaliteten af maden til patienterne.

Bente Sloth, cheføkonoma, Aarhus Universitetshospital

Indbrudstyv har efterladt fingeraftryk

Indbruddet i køkkenet på Aarhus Universitetshospital er sket mellem fredag eftermiddag og natten til mandag, hvor den første bager mødte op. 

- Tyvene har været nødt til at bruge en lastbil. Det er meget tungt og stort udstyr, vi snakker om, og det fylder ganske enkelt rigtig meget, fortæller Bente Sloth.

Her skulle de 25 ovnstativer have stået. Værdi: Ca 70.000 kroner. Det er svært at bage, når man ikke har stativer at sætte brød og kager på. 
Her skulle de 25 ovnstativer have stået. Værdi: Ca 70.000 kroner. Det er svært at bage, når man ikke har stativer at sætte brød og kager på.  Foto: Aarhus Universitetshospital

Hun har regnet sig frem til, at der i alt er stjålet for lige omkring 650.000 kroner bageriudstyr i køkkenet på Tage-Hansens Gade 2-4 i Aarhus C. Området er videoovervåget, og indbruddet er meldt til politiet. 

- Politiet har fundet et fingeraftryk, og nu er spørgsmålet så, om det kan blive genkendt i nogle systemer, lyder det fra Bente Sloth.

Patienter vil få dårligere mad

quote Lad os nu få vores udstyr hjem, så vi kan bage noget noget ordentlig brød til vores patienter.

Bente Sloth, cheføkonoma, Aarhus Universitetshospital

På kort sigt får indbruddet den konsekvens, at patienterne på Aarhus Universitetshospital ikke længere vil få hjemmelavet, økologisk bagværk. Nu må Bente Sloth og co. nemlig ud i byen og købe færdiglavede brød og kager, og så er der ikke råd til økologi. 

- Vi har knoklet for at kunne indføre økologi, og i et par år har vi været 70 procent økologiske, men nu vil vores økologiprocent falde. Det er det hjemelavede og det økologiske, der bliver ramt, siger hun til TV2 ØSTJYLLAND. 

Bente Sloth og Aarhus Universitetshospital har en opfordring til borgerne i Aarhus og omegn.  

- Vi vil gerne have, at folk hjælper os med at finde vores udstyr. Hvis man hører noget eller bliver tilbudt brugt bageriudstyr lidt for billigt, så må man meget gerne henvende sig til os, siger hun og afslutter:

- Lad os nu få vores udstyr hjem, så vi kan bage noget noget ordentlig brød til vores patienter.

Man kan kontakte køkkenet på Aarhus Universitetshospital her: centrakokkenNBG@auh.rm.dk

Det har tyvene i alt stjålet fra køkkenet på Aarhus Universitetshospital

20210413161112343_1000

Aarhusiansk ejer forsvarer Nemlig.com - men ser med stor alvor på kritik

Skærmbillede 2021-04-14 kl. 06.49.39

Morten har et helt særligt humør - derfor har han nu vundet en pris

Grøn Koncert

Grøn Koncert annoncerer koncerter til sommer - tre er i Østjylland

20170308-155153-4-1920x1920we

AGF ansætter nordmand som ny sportschef

Ikea Skejby Aarhus IKEA

IKEA frygtede at blive overrendt - men det blev langt fra tilfældet

aarhus åen å

Politisk flertal vil droppe coronapas ved udendørsservering

Dagens mest læste