Holger undrer sig: Hvorfor åbner svømmehallerne ikke?

Selvom nogle svømmehaller i dag kunne slå dørene op efter nedlukningen, så må en del svømmere væbne sig med tålmodighed. Blandt andet i Aarhus, hvor svømmehallerne først åbner mandag.

Det var en kold spand vand i hovedet på 76-årige Holger Beyer. Han havde regnet med endelig at kunne svømme baner i Aarhus Svømmestadion i dag, men til hans store overraskelse var der lukket.

- Det er da for dårligt, at man ikke åbner i sådan en stor kommune som Aarhus, når nu de åbner andre steder, siger Holger Beyer til TV2 ØSTJYLLAND.

I dag er ellers store genåbningsdag på mange fronter. Blandt andet åbner fitnesscentre, alle elever i folkeskolen kan komme tilbage i skole, biografer og spillesteder åbner - og så kan svømmehallerne altså også slå dørene op.

Det åbner i dag

Det havde Holger Beyer glædet sig til, for han svømmer normalt i gennemsnit seks gange om ugen. Og for ham handler det om mere end bare svømmeturen.

- Der er jo en vis hygge ved det. Man møder de samme hver gang og kender hinanden, så der er noget socialt samvær, ud over at det selvfølgelig også er motion, siger Holger Beyer.

quote Det bliver sværere at træne sig op igen, når man når op i min alder.

Holger Beyer, Viby

- Jeg tror da ikke, jeg kan svømme så langt og hurtigt nu, som jeg plejer. Det bliver sværere at træne sig op igen, når man når op i min alder.

Aarhusianske svømmehaller åbner mandag

I Østjylland åbner blandt andet Hinnerupbadet og Hammel Idrætscenter. Men flere steder afventer altså lidt, inden de byder indenfor i bassinet.

Det gælder eksempelvis Skanderborg Svømmehal, Water & Wellness Randers, Aqua Forum Horsens, Spektrum Odder Svømmehal, Grenaa Idrætscenter, Ebeltoft Svømmehal, Bjerringbro Svømmehal og Svømmecenter Nordvest i Silkeborg.

quote På mandag er vi topklar til at slå dørene op for offentligheden.

Heidi Frostholm Holch, forvaltningschef i Sport & Fritid, Aarhus Kommune

Ifølge Heidi Frostholm Holch, der er forvaltningschef i Sport & Fritid i Aarhus Kommune, åbner Aarhus Svømmestadion, Lyseng Svømmebad og Badeanstalten Spanien på mandag. Gellerupbadet åbner torsdag.

- Vi modtager først retningslinjerne i dag, og vi skal have tid til at implementere dem og instruere personalet i svømmehallerne i hvilke regler, der gælder, siger Heidi Frostholm Holch til TV2 ØSTJYLLAND.

Burde I ikke have været klar til at åbne i dag?

- Nej, vi havde regnet med at åbne den 21. maj, og så har vi fået den her mulighed for at åbne inden da. Det er vi glade for, og på mandag er vi topklar til at slå dørene op for offentligheden, siger Heidi Frostholm Holch.

Der er flere forskellige krav til svømmehallerne i forbindelse med genåbningen. Som noget nyt skal alle gæster fremvise coronapas, der må maksimalt være én udøver pr. 4 kvadratmeter og så er der også krav om afstand og ekstra rengøring.

Og når de aarhusianske svømmehaller på mandag åbner, så skulle der altså gerne være styr på alle corona-regler.

- Vi glæder os rigtigt meget til at byde folk velkomne igen. Gæsterne kan trygt komme i svømmehallerne og få deres motion, og vi har personale, der bliver klædt godt på til at hjælpe og vejlede gæsterne i forhold til retningslinjerne, siger Heidi Frostholm Holch.

De fleste svømmehaller giver besked på både deres hjemmeside og Facebook-side, når de er klar til at åbne. 

Mest læste

Mere fra Aarhus

Morten Bruun

Han talte danskerne igennem Eriksens kollaps: - Der måtte ikke gå spekulation i den

Merete Brix

play Trampet ned af kvæg og indlagt på intensiv

Der er lagt op til nogle rigtigt varme dage den kommende uge. Saksild Strand

Meget varm luft på vej mod Danmark - temperaturen kan nå 30 grader

Spentrup_

liveblog COVID-19 LIVE: Nedlukket by er under grænsen for anden dag i træk

Hinge Søbad redning

Toårig pige reddet op af sø og fløjet til Skejby

corona test

Østjysk sogn nedlukket: Se smitten i dit sogn