Holder fest for trængte børn

Produktionsskole inviterer til julehygge

Foto: Colourbox

Det er ikke alle forældre, der har råd til at skabe hyggelige oplevelser i julen for deres børn.

Det ved den frivillige forening Barn til barn, som udspringer af Aarhus Produktionsskole. Foreningen har derfor i år valgt at invitere op mod 120 børn og forældre til julehygge på søndag.

Her får børnene mulighed for at danse om juletræet, spise boller og drikke varm kakao, inden der til sidst er uddeling af julegaver.

- Det er fedt, at kunne være med til at gøre en forskel med ganske få midler. Vi vil forsøge at skabe et rum, hvor der ligesom i Peters Jul er varmt og hyggeligt, siger Kramer Madsen, som er initiativtageren bag Barn til barn til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Kramer Madsen er teaterfaglærer på produktionsskolen og fik for syv år siden idéen til foreningen, som indtil nu har samlet penge ind til børn i konfliktfyldte områder rundt om i verden.

I år har foreningen fået samlet 8.000 kroner ind på sommerens Food Festival i Aarhus. Det er de penge, som nu skal omsættes til en julefest.

For 5.000 kroner er der blevet købt gaver, 1.000 kroner går til julebingo og de sidste penge bruges på slikposer. Al maden og drikkevarerne til arrangementet er blevet skænket af skolens leverandører.

Faglærer Kramer Madsen ser festen som en unik mulighed for at skabe julehygge samtidig med, at de unge på produktionsskolen også får en oplevelse.

- De kan få lov til at være de glade givere på dagen, siger han.

Festen skal afholdes på søndag klokken 13 til 16 på Aarhus Produktionsskole.