Højre-netværk har rødder i Aarhus

Organisation vil "rense" Danmark for indvandrere

Billedet er fra ORG's sommersolhvervsfest i 2003.

En gruppe danskere har i 20 år arbejdet for et indvandrerfrit Danmark. Netværket trækker skjulte tråde mellem Dansk Folkeparti, Den Danske Forening og racistiske og voldelige grupper, skriver Politiken onsdag.

Det hemmelige netværk kalder sig ORG. Der er cirka 100 medlemmer. De vil "rense" Danmark for indvandrere og gennemføre et opgør med de "landsforrædere", som har gjort indvandringen mulig eller støttet den offentligt.

ORG blev ifølge Politiken startet af en lille gruppe mænd, hvoraf flere har været med i ledelsen af Dansk Folkeparti samt været folkevalgte og/eller kandidater for partiet, mens de samtidig festede omkring flammende kors, brændte en negerdukke på bålet og trak i trådene i rabiate organisationer, som rummede nazitendenser, racisme og vold.

Flere medlemmer af ORG udtrykker en vilje til vold mod indvandrere og anerkender Hells Angels underafdeling AK 81 for at "tæske provokerende perkere". 

Lederen af ORG, direktør Jesper Nielsen, afviser over for Politiken at lade sig interviewe om ORG.

- Foreningen ORG har ikke ønsket den aktuelle omtale, da vi har en formodning om, at foreningens ikke-offentlige karakter vil blive mistolket og misbrugt til at tillægge foreningen odiøse motiver til lukketheden, skriver ORG's bestyrelse i en meddelelse til Politiken.

Poul Lindholm Jensen, partisekretær i Dansk Folkeparti, bekræfter, at ORG's formand, Jesper Nielsen, har været med i partiets ledelse i Aarhus, og at et andet ORG-medlem har været folketingskandidat for DF.

- Jeg har aldrig før hørt om ORG. Men jeg kan konstatere, at ingen af de to er medlem hos os længere. De løste begge problemet ved selv at melde sig ud, siger han.

ORG-toppen har holdt organisationens eksistens hemmelig gennem mere end 20 år, men Politiken er kommet i besiddelse af en mængde internt materiale.

Dokumenterne afslører blandt andet organisationens opbygning og opgaver, flere års kommunikation mellem netværkets ledende
medlemmer på et lukket internetforum samt eksempler på indholdet
af netværkets omfattende "landsforræderarkiv" kaldet Den Store Hukommelse.

Materialet viser, at ORG i hvert fald til 2009 overvågede politiske modstandere og var parat til at dele oplysningerne med blandt andet Den Danske Forening.

Det hemmelige netværks afdelingsleder i København blev i 2009 idømt betinget fængsel for at have misbrugt sin stilling som politiassistent til at skaffe oplysninger om politiske modstandere.