Hjortholmsvej genåbnet i dag: Vi skal have Nutellamadder

Til stor glæde for de erhvervsdrivende, er Hjortholmsvej ned til Havnen genåbnet

Der kan godt ligge en stor nyhed i en lille nyhed.

Og for de erhvervsdrivende på Havnen i Aarhus, er det en kæmpe nyhed af de gode, at Hjortholmsvej efter lang tids lukning bliver genåbnet i dag.

- Det er konge. Det er en festdag i dag, så vi skal have Nutella-madder. Der har simpelthen været så meget trafikbøvl, at det har været helt tossi. Både for os i forhold til at komme ud til kunderne og for kunderne i forhold til at komme ind til os, siger Anders Frøjk Clausen, adm. direktør i P. Clausens Fiskehandel.

Læs også Efter længere tids lukning: Trafikåre i Aarhus genåbner

Udover bøvlet med de trafikale forhold har det også været en dyr fornøjelse for de erhvervsdrivende på Havnen. 

- Det har nok kostet os et par mio. kroner. Så vi har tydeligt kunnet mærke det på omsætningen. Kundesegmentet fra Aarhus Syd, har vi slet ikke set. Og de ældre kunder, der typisk kommer om formiddagen, er også blevet væk, fordi de har skullet gå igennem alt det her byggerod. Det er noget af et genopbygningsarbejde, vi skal i gang med, siger Anders Frøjk Clausen.

Økonomisk kompensation er der dog ikke noget af.

- Det er bare sur røv... sagt på godt dansk. Man må acceptere byudviklingen. Men man kan se, at mange af de helt små erhvervsdrivende er lukket for længst, siger Anders Frøjk Clausen.

Læs også Aalborg raser: Aarhus Havn skal være ny port til Grønland

Fiskehandleren har dog ikke overvejet at flytte butikken, selv om byggeri-rodet på Havnen har stået på i 6-7 år.

- Vi kan godt lide det gamle miljø, der er hernede, og vi har ligget her i mange år. Vi håber på, at folk begynder at komme igen, siger Anders Frøjk Clausen.

Lukningen af Hjortholmsvej skyldes ledningsarbejder for Affald Varme og Aarhus Vand samt etableringen af den rekreative forbindelse fra Risskov til Marselisborg Skovene. Den rekreative forbindelse markerer den oprindelige kystlinje, og flere steder skal kanaler løbe parallelt med gang- og cykelstier. 

Genåbningen betyder, at folk med ærinder på for eksempel Fiskerivej slipper for omveje omkring Nørreport og de midlertidige veje for at komme til fiskehandleren eller mols-Linien.

Aarhus Kommune oplyser, at det sidste stykke af Hjortholmsvej, der skaber forbindelse til Kystpromenaden og Dagmar Petersens Gade, åbner i slutningen af året.