Hjertestartere i alle Nordisk Film-biografer

Faren for at dø af skræk når du ser en gyserfilm er blevet mindre, for Nordisk Film har fået hjertestartere i samtlige af deres biografer

Hvert eneste år får cirka 3.500 mennesker hjertestop - uden for et hospital. Ifølge TrygFonden er chancen for at overleve øget med 70 pct., hvis man får stød fra en hjertestarter inden for de første fire minutter.

Skulle et hjertestop ske i forbindelse med en tur i biografen, så er der nu hjælp at få. Nordisk Film har nemlig fået installeret en hjertestarter i samtlige biografer:

- Det er ikke fordi, vi er bange for, at folk dør af grin. Jeg har faktisk aldrig oplevet, at nogen har fået hjertestop i vores biografer, men det kan jo ske, og det skal vi være forberedt på, siger Henrik Villadsen, biografchef hos Nordisk Film i Aarhus, til tv2oj.dk.

Lær at redde liv på banegården i Aarhus

Hjertestarterne er centralt placeret, så biografgængerne kan få øje på dem. Desuden er personalet uddannet til at bruge dem:

- Vi har lært vores videooperatører at benytte hjertestarterne, for der er altid én af dem på arbejde. Vi har længe talt om, at det var en god idé, for vi er jo et sted, hvor mange mennesker kommer forbi.

Lige netop menneskemængden er en af årsagerne til, at Nordisk Film biografer har taget skridtet, for det har nemlig noget at sige:

- Vi ved, at de fleste hjertestop sker, hvor der er samlet mange mennesker, og derfor er opsætningen af hjertestartere et rigtig godt initiativ, siger Grethe Thomas, der er projektchef i TrygFonden.

20210104-094805-L-1920x1280we

play Weekendens vejr: Det bliver frost – ikke 7-8 grader!

Grenaa-Anholt Færgefart

play Skibet er ladet med vacciner: Lige nu får øboere stikket

130220_roegfri_psyk.jpg

Psykiatri Listen ude af regionsrådet: Eks-formand er ærgerlig

politibil

Hjalp du en ung kvinde hjem nytårsnat? Politiet leder efter dig

Køreskole

Køre- og teoriprøver er indstillet frem til 7. februar

domstol retten byretten Randers pædofilisag 2

Børnemishandlers navn delt tusindvis af gange - politiet advarer