Hjertebørn cyklede 67 km

Pacemaker ingen hindring

14 unge med hjertefejl deltog søndag eftermiddag i det 67 km lange cykelløb Styrkeprøven i København.

Målet med Styrkeprøven er at vise, at børn og unge med en medfødt hjertefejl godt kan dyrke sport og gøre det til en helt naturlig del af hverdagen.

Blandt deltagerne var 15-årige Josefine fra Egå og 20-årige Mikkel fra Åbyhøj som til daglig lever med en medfødt hjertefejl, som begrænser deres muligheder for at leve et almindeligt ungdomsliv.

Bag løbet står blandt andre et team af læger fra Center for Medfødte Hjertesygdomme på Skejby Sygehus.

- Det er nogle seje unge mennesker, der er med i Styrkeprøven. De er alle samme hjerteopererede, og det er en fornøjelse at se deres gå-på-mod til vores fællestræninger, hvor vi tester dem og sikrer, at deres hjerter har det godt, siger læge Niels Holmark Andersen, fra Skejby sygehus.

Han forklarer, at børn og unge med hjertefejl har ekstra god grund til at passe godt på deres hjerte i fremtiden, og her er motion og fysisk aktivitet rigtig vigtigt,

Der fødes hvert år over 600 børn med medfødt hjertefejl i Danmark. Takket været forskning og nye behandlingsformer overlever næsten alle hjertebørn i dag. Det betyder, at der i dag lever ca. 25.000 børn og unge med en medfødt hjertefejl

Læs mere om Styrkeprøven og Børnehjertefonden: