Hjemløse skal væk fra torvet: Nu bliver busskure fjernet

Aarhus Kommune har som et led i udviklingen af området ved Klostertorvet besluttet at fjerne fire busskure

Udsatte borgerne bruger ofte Klostertorv og busskurene som samlingssted for deres fester. Arkivfoto.

Gennem efterhånden mange år har der været problemer ved Klostertorvet i det centrale Aarhus, hvor især mange udsatte og hjemløse har skabt utryghed. Nu forsøger kommunen sig med et nyt tiltag.

Det er blevet besluttet at fjerne de fire busskure ved torvet i et forsøg på at få de udsatte til at opholde sig andre steder i byen.

- For mig er det vigtigt at lytte til de handlende på Klostertorvet, og de har gjort det meget klart, at de er frustrerede over den nuværende situation. Med de øvrige forandringer på torvet har vi nu en oplagt mulighed for at forsøge at normalisere forholdene på torvet, siger Bünyamin Simsek (V), rådmand for Teknik og Miljø.

Det er desværre nødvendigt at handle for at løse den anspændte situation i området.

Bünyamin Simsek (V)

Han er bevidst om, at forholdene for buspassagerne bliver forringet.

- Men det er desværre nødvendigt at handle for at løse den anspændte situation i området. Det er en sag med mange holdninger, og derfor er der også i første omgang tale om et forsøg, som forhåbentligt giver os værdifulde erfaringer, lyder det fra rådmanden.

Læs også V om uro på Klostertorv: Flyt fikserum og nedlæg busskure

På mandag bliver busskurene kørt på depot på ubestemt tid, men som minimum frem til efteråret, hvor der så vil blive evalueret på forsøget.

Ikke Fru Hansen som får ly for uvejret

Et forsøg der hilses velkommen af de handlende på torvet.

- Det er desværre den eneste rigtige løsning, og Teknik og Miljø skal have stor ros for at vise modet til at træffe den svære beslutning at fjerne busskurene, siger restauratør hos Canblau og talsmanden for de erhvervsdrivende på Klostertorvet, Claus Broberg.

01:22

VIDEO: For at øge trygheden på torvet, er de handlende også gået sammen om hyre vagter til at patruljere i området. Se mere i indslaget her. 

Luk video

Hans frygter ikke et ramaskrig fra vrede buskunder, for som han oplever det, er det ikke dem, der oftest benytter busskurene.

- Når det regner, er det ikke Fru Hansen, som får ly fra uvejret. Busskurene forbedrer desværre muligheden for, at klientellet på Klostertorvet kan fortsætte festen i tørvejr, og det skræmmer naturligvis buspassagererne væk og ud i regnen, forklarer han.