Hjemløse fik tre retter på restaurant

Der var lækker mad til hjemløse mandag, som en del af et initiativ startet af unge studerende

01:56

1 af 2

Den hjemløse aarhusianer Jacob Vagn Jacobsen var mandag på restaurant 'Den Lille Kro', hvor han fik tre retter god, gedigen restaurant-mad.

- Det er stort. Det er helt fantastisk. Bare det at komme på restaurant, det er meget længe siden, siger han.

Han var en af ti hjemløse, der mandag fik den usædvanlige oplevelse.

- Jeg får ikke ret meget mad ellers. Jeg får nogle sandwich engang imellem, og sommetider spiser jeg, hvor der er gratis mad, siger Jacob Vagn Jacobsen.

Han var inviteret på restaurant af nogle unge studerende fra erhvervsakademiet i Aarhus, som har startet en indsamling til fordel for hjemløse i Aarhus.

- Vi kan jo ikke redde hele verden, men her i Aarhus er der nogle, der ikke har det ligeså nemt, som alle andre har, og det er da et sted at starte, siger Mathias Lemvig Larsen, studerende ved erhvervsakademiet i Aarhus, og blandt initiativtagerne til indsamlingen.

Også Kirkens Korshær deltog ved middagen, og de glæder sig også over initiativet.

- Der mangler penge, og jo mere fokus, der bliver, jo mere vågner politikerne op og bliver nødt til at tage stilling, siger Pia Stoubye Hansen, der er korshærassistent i Aarhus.

Men indsamlingen skal ikke bare sende de hjemløse på restaurant.

Overskuddet skal gå til madbilletter til de hjemløse i Aarhus.

- Det er lidt vigtigere end middagen. Det er dem (madbilletterne, red.) , der er afgørende, for det er dem, der fodrer os i hverdagen, siger Jacob Vagn Jacobsen.

Du kan finde indsamlingens Facebook-side 'En hjælpende hånd' via dette link.

Se hele indslaget i videoen øverst i artiklen.