Hjælp politiet: Formodet brandstifter fanget på video

Østjyllands Politi leder efter en mand, de mistænker for at stå bag en skolebrand forleden

00:35

Video: Local Eyes

24-årig anholdt

Østjyllands Politi har anholdt og sigtet en 24-årig mand efter branden på Sødalskolen. En video med overvågningsbilleder af gerningsmanden er derfor blevet fjernet fra denne artikel.

Der stod høje klare flammer op fra depotrummet på Sødalskolen i den aarhusianske bydel Brabrand lørdag den 21. oktober.

Depotet udbrændte trods hurtig udrykning fra brandvæsnet, og efterforskningen har nu vist, at branden var påsat.

Læs også Depotrum i flammer: Brand på aarhusiansk skole lørdag aften

Og politiet har fået et godt spor at gå efter. En mand er nemlig fanget på skolens videoovervågning, og politiet føler sig sikre på, at der er tale om gerningsmanden.

- Vi vil meget gerne i kontakt med borgere, der kan lede os i retning af den mand, vi mistænker for at stå bag branden på Sødalskolen. Vi er overbeviste om, at manden på videoen også er den brandstifter, vi leder efter. Når vi kigger videoovervågningen igennem, kan vi se, hvordan han løber til og fra det sted, hvor branden er opstået, og til sidst betragter udviklingen på afstand. Så har man oplysninger om manden på overvågningen, hører vi gerne om det på 114, siger politikommissær og efterforskningsleder Peter Grove Munk, Østjyllands Politi, i en pressemeddelelse. 

Læs også Beboer glemte bøffer på panden: Brandfolk sparkede døren ind

Ifølge signalementet er der tale om en yngre mand, muligvis lys i huden og iført grå hættetrøje med lynlås, hvor tallet 58 var anført på brystet. Han var iklædt mørke bukser og blå sko med hvide såler. 

Du kan se overvågningsvideoen øverst i artiklen. Hvis du kender gerningsmanden kan du kontakte Østjyllands Politi på telefon 114.

Øverst på siden kan du se video fra branden optaget af Local Eyes.