- Hjælp kvinder ud af volden

Aarhusiansk kvindenetværk og Huset Zornig vil have indført exitprogram

02:26

1 af 2

Kvinder skal have hjælp til at komme ud af ekstremt voldelige forhold.

Det var budskabet på en konference i Aarhus tirsdag aften, som blev afholdt af kvindenetværket Zonta Aarhus II og organisationen Huset Zornig, der arbejder for socialt udsatte i Danmark.

De to foreninger har sammen udarbejdet en rapport, som lægger op til, at der er brug for en styrket indsats over for netop voldsramte kvinder.

Et bud på en løsning er et exitprogram, hvor kvinderne blandt andet får mulighed for at have en kontaktperson, få psykologhjælp, hjælp til at flytning og også kunne skifte identitet.

Lignende programmer er allerede tilgængelige i dag for bandemedlemmer og prostituerede:

- Mange af de her kvinder føler sig truede, magtesløse og uendeligt trætte. De har været på mentalt overarbejde i mange år for ligesom at holde det gående, og så er deres selvværd helt nede under gulvbrædderne, siger Lisbeth Zornig fra Huset Zornig til TV 2 | ØSTJYLLAND.

En af de fremmødte til konferencen i Aarhus var grevinde Alexandra, der deltog som projektor for netværket Zonta Aarhus II. Hun bakker op p, kampen for at sikre voldsramte kvinder bedre vilkår:

- Budskabet skal spredes ud. Det er ikke godt nok, at det er 29.000 kvinder, der oplever vold hvert år, men det er 3.000, der henvender sig, siger hun.

Du kan se et tv-indslag om voldskonferencen i Aarhus i går, hvor to kvinder fortalte om deres voldelige tilværelse.