Hjælp: Hvordan skal Aarhus H se ud i fremtiden?

Banedanmark skal til at undersøge, hvordan Aarhus Hovedbanegård skal tage sig ud

Foto: Colourbox

Fremtidens eldrevne og længere tog giver ændringer i, hvordan Aarhus Hovedbanegård skal se ud.

Derfor er Banedanmark godt i gang med at undersøge, hvordan Aarhus H i skal indstille sig på de længere tog, som tilmed er eldrevne.

Konkret består udfordringerne i, at eldrevne tog kræver mere plads. Både til køreledninger og skinner. 

Læs også DSB indkalder reserve-lokoførere

En mulighed er at Vandrehallen ved Aarhus H samt Bruuns Bro ganske enkelt rives ned og opføres i nyt format med større afstand over sporene. Det kan give plads til kørestrømsanlægget.

En anden mulighed er at grave. Grave, grave og grave indtil det er muligt at sænke sporene, så der kommer en større frihøjde.

- Det er Banedanmarks opgave at undersøge de forskellige mulige løsninger. Når vi er færdige med undersøgelserne, vil de forskellige løsninger blive præsenteret for politikerne, som så vil afgøre hvilken løsning, der skal bygges ved Aarhus H, siger sektionschef i Banedanmarks Anlægsudvikling Betina S. Lose i en pressemeddelelse.

Læs også Letbanen skal få folk til at lade bilen stå uden for byen

Hvis du har en holdning til, hvad der skal ske med Aarhus Hovedbanegård, og hvordan det bedst foregår, så er alle velkomne til at give deres besyv med. 

Høringsperioden varer fra den 3. oktober til den 27. november, og der er tilmed borgermøde om sagen den 11. oktober klokken 19.00 på Møllevangsskolen. 

Læs også Letbanedirektør vil have undersøgt mafiaforbindelser

- Vi starter nu en offentlig høring, så vi kan få input fra borgere, kommuner og erhvervsdrivende, inden vi præsenterer de mulige løsninger til politikerne. På borgermøderne plejer vi at få en masse gode spørgsmål og mulighed for at forklare projektets påvirkninger, siger Betina S. Lose.

I sidste ende er det politikerne, der skal beslutte, hvad og om der skal ske noget med Aarhus Hovedbanegård.