Hest løb løbsk midt i julefest: Kvindelig kusk er død

En 61-årig kvinde har lørdag mistet livet efter et uheld med en hestevogn i Aarhus.

Opdatering (20.34):
Lørdag aften fortæller Østjyllands Politi, at ulykken i det centrale Aarhus har kostet den 61-årige kvindelige kusk livet. Læs den opdaterede artikel i linket.

Den kvindelige kusk er død, efter at denne artikel er skrevet. Læs om det tragiske udfald her: Hest løb løbsk på julemarked - kvindelig kusk død

En person er kommet alvorligt til skade på et julemarked i Aarhus lørdag eftermiddag, da en hest løb løbsk.

Julemarkedet, der i disse dage foregår på Store Torv, er efterfølgende blevet lukket ned resten af lørdagen.

- En hestevogn løb i dag løbsk på Store Torv. Der var desværre, som vi er vidende om, to voksne tilskadekomne i forbindelse med ulykken. Den ene tilskadekomne er hestevognens kusk, som har mange års erfaring med at køre hestevogn med gæster, siger Anna Lund, arrangør af Jul på Store Torv.

En hestevogn forulykkede på Lille Torv i Aarhus lørdag eftermiddag.
En hestevogn forulykkede på Lille Torv i Aarhus lørdag eftermiddag. Foto: Linea Millard (privatfoto)

Østjyllands Politi bekræfter, at der er sket en alvorlig ulykke, men ønsker endnu ikke at gå i detaljer med, hvad der er sket - udover at der yderligere er én person, der er kommet lettere til skade.

- Det er desværre en kombination af uheld, der gjorde, at hesten løb løbsk, og som vi sammen med politiet er ved at klarlægge, siger Anna Lund, arrangør af Jul på Store Torv.

Den væltede hestevogn på Lille Torv i Aarhus.
Den væltede hestevogn på Lille Torv i Aarhus. Foto: Linea Millard (privatfoto)

En tragisk ulykke

Ifølge Lokalavisen Aarhus var der tre passagerer i hestevognen, da den ved 15-tiden pludselig for gennem det tætbefolkede torv og ned mod blomsterhandleren foran Paustian på Lille Torv kort fra julemarkedet på Store Torv.

- Det er en tragisk ulykke, som vi er ekstremt kede af, og vores tanker går til de to tilskadekomne, siger Anna Lund.

Hun oplyser, at man i en fælles beslutning har valgt at genåbne julemarkedet på Store Torv igen fra i morgen søndag den 28. november.