Heroinsmuglere får hårde straffe

Tre personer skal i alt 32 år bag tremmer

Fængsel i 12 år og en enkeltbillet ud af kongeriget. Sådan lyder straffen over en 33-årig mand, der fredag morgen blev dømt for heroinsmugling.

To mænd på 27 og 29 år får hver 10 års fængsel i sagen, og ligesom den 33-årige bliver de også udvist af Danmark for bestandig.

Dommen i sagen, der drejer sig om indsmugling af cirka 40 kilo heroin til Tyskland og Danmark fra Syrien, er faldet fredag morgen ved Retten i Aarhus.

Yderligere en person var tiltalt i sagen, men han blev frifundet for anklagerne, der drejede sig om indsmugling af 18 kilo heroin i kufferter fra Syrien og Libanon til Tyskland.

- En enstemmig domsmandsret frifandt imidlertid min klient med den begrundelse, at anklagemyndigheden ikke havde bevist, at der var heroin i kufferterne, fortæller forsvarsadvokat Kåre Pihlmann til Ritzau.

Savnede tekniske beviser

Retten savnede tekniske beviser eller telefonaflytninger, der viste, at der har været forbudte substanser i kufferterne.

Ifølge Kåre Pihlmann vil retten heller ikke udelukke, at der i dette tilfælde har været tale om en generalprøve, hvor smuglerruten fra Syrien og Libanon til Berlin skulle testes.

Hvad retten savnede af beviser i forhold til Kåre Pihlmanns klient, var der til gengæld i forhold til de tre dømte, Mazen Al Hamwi, Khaled Ali Al-Chemali og Assaad Mohamad Assaad.

Har haft en hovedrolle

Retten mener, at Assaad har haft en hovedrolle i sagen, hvor han blandt andet har rekrutteret Al Hamwi og Al-Chemali som narkokurerer.

Noget tyder dog på, at Assaad ikke just har været en ørn til at finde de rette folk til jobbet. I stedet for at aflevere heroinen som planlagt, så valgte Hamwi og Chemali nemlig at stjæle en kuffert med cirka 10 kilo heroin.

De to kurerer slap med 10 års fængsel en smule billigere end Assaad. De blev desuden dømt for at have opbevaret de 10 kilo heroin på den enes bopæl i Hammel og andre steder i Østjylland.