Her stopper Letbanen fra på mandag

De seneste måneder er der blevet arbejdet på et nyt letbanestop i Risskov nord for Aarhus. Nu er det snart klar til brug.

Snart bliver det nemmere for aarhusianerne at besøge Risskov Strandpark med offentlig transport, mens beboerne i den nye bydel får en direkte vej ind til Midtbyen. 

De seneste måneder har Aarhus Letbane arbejdet på at etablere en ny station, og nu er den klar til passagererne.  

Det oplyser Aarhus Kommune i en pressemeddelelse. 

- Det nye letbanestop er et resultat af et tæt samarbejde mellem parterne, og det glæder mig, at vi derved forbedrer servicen for passagerne. Ikke kun det nye byområde bliver tilgængeligt, men også strandparken i Risskov, siger Michael Borre, der er direktør for Aarhus Letbane, i en pressemeddelelse. 

Stationen bliver den tredje af slagsen i Risskov, hvor Letbanen i forvejen stopper ved Vestre Strandallé og Thorsøvej.

Stor ny bydel 

At netop Risskov Strandpark har fået et stop, skyldes blandt andet, at der lige nu opføres mere end 1200 nye boliger i området, hvor det gamle psykiatriske hospital i Risskov lå. 

- Det nye letbanestop giver borgerne i det sydlige Risskov en god, hurtig og nem forbindelse til midtbyen og til oplandet. Jeg er glad for, at det gennem et godt og tæt samarbejde er lykkedes at få etableret et nyt letbanestop i et område med mange potentielle brugere af letbanen, siger rådmand for Teknik og Miljø, Bünyamin Simsek (V), i en pressemeddelelse. 

Den nye letbanestation indvies mandag kl. 13 og vil herefter blive taget i brug.