Her kan du finde en ledig parkeringsplads i Aarhus

Selvom mange aarhusianere mener, at der er mangel på parkeringspladser i byen, så er der faktisk steder, hvor der næsten altid er ledige pladser

Bilisterne i Aarhus parkerer ulovligt og får parkeringsbøder som aldrig før, men det er altså muligt at finde en ledig plads. Sådan lyder det fra kommunen, der nævner flere p-anlæg i byen, hvor der næsten altid er tomme pladser. Steder som Navitas, Scandinavian Congress Center og Dokk1 nævnes.

- Der er stort set altid ledige pladser under Navitas og Dokk1, på Kalkværksvej, I Bruuns Galleri og ved Scandinavian Congress Center, men der er selvfølgelig ekstra travle tidspunkter som i ferier og ved juletid, hvor der ekstraordinært kan være optaget, siger trafikplanlægger hos Aarhus Kommune, Steffen Arnbo Nielsen, til tv2oj.dk.

Han opfordrer bilisterne til at holde øje med lystavlerne rundt om ved byens p-anlæg, som altid opdateres med sidste nye information om antallet af ledige pladser.

- Mine erfaringer siger, at der altid vil være ledige pladser et af stederne, men det kan så diskuteres, om det er lige der, hvor man ønsker at holde. Jeg mener, at vores p-udbud er dækkende for det behov, der er, siger Steffen Arnbo Nielsen.

Altid plads under Dokken
Et af de steder, hvor der aldrig er booket helt op, er under Dokk1. Selvom belægningen i anlægget har været stigende, så fortæller direktøren, at der er fint plads til nye kunder.

- Bilisterne kan i hvert fald ikke bruge det som undskyldning, at alle p-anlæg er fyldte. Men jeg kan da ikke udelukke, at folk vil tættere på centrum, end de kommer ved os, siger direktør for Securitas, der står for anlægget under Dokken, Tom Laursen til tv2oj.dk.

Firmaets egne undersøgelser viser, at det især er kendskabet til det forholdsvis nye parkeringsanlæg, der giver de tomme pladser.

- Mange bilister er vanemennesker og jagter en p-plads der, hvor de altid holder. Den vane skal vi forsøge at ændre, men det tager tid, forklarer Tom Laursen.

Se hvor de ledige p-pladser er på kortet herunder: 

 

Parforhold kærester par mand og kone

Nedlukningen kan presse parforholdet: Her er fem gode råd til at passe på kærligheden

Thomas Pedersen

Før lavede Thomas guidede gåture: Nu bliver han forpustet af at gå ud i sit køkken

Lige nu
Moderna-vaccine

liveblog COVID-19 LIVE: Fem danskere er nu færdigvaccineret mod corona

coronatest coronavirus covid-19 test

Opfordring ser ud til at virke: Testcenter oplever igen stor efterspørgsel

20210107-113242-L-1920x1054we

Vinterens koldeste nat og morgen: Mere end 10 graders frost

Fængselsmuseet Fængslet

Folk stod i kø for at komme i Fængslet