Her genåbner populær pantstation - det er slut med nedlukninger

Efter flere måneders ombygning er pantstation ved Aarhus snart klar til igen at kunne omsætte sækkevis af pant til penge på kontoen.

Nu kan aarhusianerne igen snart aflevere deres pant ved pantstationen mellem Risskov og Lystrup.

For Dansk Retursystem har nu sat en dato på genåbningen.

Det bliver den 31. august kl. 10:00, at man igen kan aflevere sække med pant og automatisk få indsat pengene på sin konto.

Pantstationen, der ligger ved genbrugspladsen på Lystrupvej, lukkede tidligere på året for at blive ombygget. Ikke fordi den ikke blev brugt nok, men fordi den var så populær, at den meget ofte måtte holde lukket.

Der blev simpelthen afleveret så meget pant, at den lille lagerhal bag pantmaskinerne hurtigt blev fyldt op. Til stor irritation for de mange brugere, der ofte stod med fyldte sække, men uden mulighed for at aflevere flaskerne og dåserne.

Men inden længe er det altså igen muligt at bruge pantstationen, og Dansk Retursystems håb er, at et nyt system kan forebygge hyppige lukninger.

- I de nye bliver panten talt op og mast på stedet, så de fylder meget mindre. På den måde går der længere tid, før de bliver fyldt op, fortalte kommunikationskonsulent Mette Klint tidligere på året til TV2 ØSTJYLLAND.

For nylig lukkede pantstationen i Randers ned, og der er stadig ikke klarhed over, hvor den og hvornår den skal genopstå.