Her er Aarhus Teaters nye direktør

Det bliver finansmanden Allan Aagaard, der fremover skal være en af to direktører hos Aarhus Teater

02:52

Allan Aagaard (tv) skal være ny direktør for Aarhus Teater.

Aarhus Teater har netop præsenteret den 56-årige Allan Aagaard som ny direktør. Han overtager posten fra 1. februar 2017 efter Henning Kærsgaard, der efter otte år i spidsen for teatret valgte at trække sig tilbage.

Den nye direktør er et kendt navn i finansbranchen, hvor han gennem mange år har siddet på topposter. Senest var han områdedirektør for Business Banking hos Danske Bank i Region Midtjylland. Interessen for kultur har dog altid været der.

Læs også Aarhus Teater får historisk stort millionbeløb

- Jeg ser kulturen som den lim, der binder vores samfund sammen og udvikler os som mennesker og samfund, siger Allan Aagaard, der glæder sig meget til at sit nye job:

- Aarhus Teater er en af landets førende kulturinstitutioner og har en enorm betydning for mange mennesker. Jeg ser det som en spændende arbejdsplads, hvor jeg kan få lov til at udfolde alle mine ledelseskompetencer og være med til at styre og udvikle teatret ind i en meget spændende fremtid.

Allan Aagaard beskrives som en person med et meget stort netværk i Aarhus - både i erhvervslivet, i politiske kredse og blandt kulturinstitutioner. 

Læs også Her er Aarhus 2017s højdepunkter

- Han har den perfekte profil til at blive Aarhus Teaters nye direktør. Han er fagligt stærk, veluddannet, idérig og har en levende interesse for kultur, lyder det fra bestyrelsesformanden for Aarhus Teater, Peter Parbo.

Allan Aagaard skal primært stå for økonomien på teatret, imens teaterdirektør Trine Holm Thomsen står for den mere kunstneriske del af at drive teatret. 

Øverst i artiklen kan du se video fra præsentationen af den nye direktør. 

02:27

I øjeblikket kører 'En kvinde uden betydning' af Oscar Wilde på teatret. Se mere om det her. 

Luk video