Henter stor ordre i Mexico

Vestas skal levere 45 vindmøller i begyndelsen af næste år

Der er i forvejen godt gang i ordrebøgerne hos den østjyske vindmølleproducent Vestas, som nu kan glæde sig over endnu en ordre - denne gang på 149 megawatt (MW) i Mexico.

Det fortæller selskabet i en meddelelse til fondsbørsen fredag morgen.

Vestas skal levere 45 styk V117-3,3 MW-møller til det såkaldte Tres Mesas-projekt. Kunden er Éolica Tres Mesas, S. de R.L. de C.V., skriver Ritzau Finans.

Det er ventet, at leveringen af møllerne påbegyndes i første kvartal af 2016.

Aftalen inkluderer levering, installation og idriftsættelse, og med i pakken er også en tiårig serviceaftale i kategorien AOM 5000, der er Vestas' dyreste af slagsen.

Se: Direktør forlader Vestas

Med ordren er Vestas oppe på en samlet ordreindgang på 2502 MW indtil nu i 2015.

Den nye ordre kommer, efter at Vestas i onsdags fremlagde et stærkt regnskab for første kvartal af 2015.

I perioden har selskabet løftet sin omsætning til 1519 millioner euro fra 1283 millioner euro - langt over forventningen blandt analytikerne, der ifølge Ritzau Estimates havde regnet med en toplinje på 1345 millioner euro.

Driftsresultatet var næsten dobbelt så godt som ventet, da det i første kvartal steg til 79 millioner euro mod ventet 43,5 millioner euro.

I fredagens tidlige handel blæser vindmølleaktien op med 1,8 procent til 332,6 kroner, hvilket gør den til en af de mest stigende aktier blandt eliteaktierne i C20 Cap-indekset.