Henning er blind: Nu kan du opleve hans lejlighed i Den Gamle By

Det har ikke været helt let at genskabe københavnsk lejlighed fra 1974

02:23

Halvfjerdser-bydelen i Den Gamle By i Aarhus har allerede et kollektiv, en gynækolog og et jazzværtshus.

Det betyder dog ikke, at det østjyske købstadsmuseum er færdig med at tænke nyt. Gæsterne i Den Gamle By kan fra i dag gå på opdagelse i en lejlighed, hvor der i 1974 boede en næsten blind mand. 

Lejligheden er genskabt ud fra en bolig, som tilhørte Henning Eriksen. I 1974 var han 35 år gammel og boede i Fenrisgade i København. 

Læs også Young Flowers genoplivet i Den Gamle By

For Den Gamle By har det været vanskeligt at indrette lejligheden, så den fremstår som en tro kopi af den bolig, Henning Eriksen boede i på Nørrebro.

Den i dag 77-årige mand har ingen fotografier fra halvfjerdserne, og som blind er det af gode grunde svært at vide, præcist hvordan lejligheden så ud.

Heldigvis for Den Gamle By har Henning Eriksen dog kunnet hjælpe en hel del alligevel. 

Læs også Har du styr på dit aarhusianske? Test dig selv her

- Henning har en fantastisk hukommelse og kan inde i hovedet gå rundt i sit halvfjerdserhjem og systematisk beskrive, hvad der fx var på væggene, hvis man gik venstre om, og hvordan vinduer, døre og lofter var, siger museumsinspektør Anna Wowk Vestergaard til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Ifølge hovedpersonen selv er der en god grund til, at han så detaljeret kan gengive indretningen af lejligheden dengang for mere end 40 år siden.

- Når man er synshandicappet, så udvikler man en god hukommelse. Det er man nødt til.

I videoen øverst i artiklen kan du få et kig indenfor i Henning Eriksens lejlighed.