Heide forsker i fortiden: - Det er nærmest et detektivarbejde

Heide Wrobel Nørgaard er arkæolog på Moesgaard Museum, som gemmer på tusindvis af arkæologiske fund.

Heide Wrobel Nørgaard interesserer sig for fortiden mere end de fleste.

Hun er oprindeligt fra Berlin, men siden 2009 har hun arbejdet som arkæolog på Moesgaard Museum.

Her forsøger hun sammen med andre arkæologer at blive klogere på vores fortid, og det er nogle gange næsten en form for detektivarbejde.

- Ligesom en politibetjent prøver jeg at finde et spor og finde nye ting, og det er bare fantastisk, siger Heide Wrobel Nørgaard til TV2 ØSTJYLLAND.

Genstanden her er en halskæde, men først troede man, at det var et diadem eller noget til en hestesko. 
Genstanden her er en halskæde, men først troede man, at det var et diadem eller noget til en hestesko. 

En af de genstande, som hun har brugt særlig meget tid på at blive klogere på, er en metallignende ting. Det har både været på tale, at det var et diadem eller en hestesko, men nu har arkæologerne på Moesgaard Museum fundet frem til, at det er et halssmykke, som var særligt karakteristisk i det nordiske område.

- Jeg kan ikke forestille mig et arbejde, som er mere spændende, end det jeg har. Jeg er fuldstændig begejstret for det, siger Heide Wrobel Nørgaard til TV2 ØSTJYLLAND.

Moesgaard Museum består af en gammel del og en ny del. 
Moesgaard Museum består af en gammel del og en ny del. 

Moesgaards magasiner

Moesgaard Museum består af to dele. I den nye del bliver de historiske fund udstillet på museet, og i den gamle del bliver der forsket i fortiden.

Det er også her Moesgaard har sine magasiner, som gemmer på tusindvis af arkæologiske fund.

Det handler om at finde ud af så meget som muligt om tingene og prøve at finde historien bag. Hvem kan have brugt det og til hvad?

- Jeg synes, det er fantastisk at have et arbejde, hvor man kan opdage noget nyt hver dag, for det er jo faktisk det, jeg gør, siger Jette Linaa, der er museumsinspektør på Moesgaard Museum, til TV2 ØSTJYLLAND.

Alle de gamle arkæologiske fund bliver blandt andet gemt, fordi nye forskningsmetoder i fremtiden måske kan betyde, at man kan finde ud af mere om dem.

Jette Linaa er museumsinspektør på Moesgaard Museum. 
Jette Linaa er museumsinspektør på Moesgaard Museum.