Havnebadet er populært: Tæt på 100.000 besøgende siden åbning

Næsten 100.000 borgere har været forbi det nye havnebad i Aarhus

Havnebadet har snart været åbent i halvanden måned - og generelt har vejret været godt. Foto: Bo Amstrup - Ritzau Scanpix

Sommervejret i Østjylland har i den grad indbudt til en nedkølende tur i vandet, og havnebadet i Aarhus har været flittigt besøgt, siden det åbnede den 30. juni i år.

Faktisk har næsten 100.000 besøgende lagt turen forbi havnebadet på Aarhus Ø. Fredagens blæsende vejr betød, at man ikke nåede helt derop i går, men ved Havnebadet håber de, at det lykkedes i løbet af weekenden.

- Det har været en helt fantastisk start, og vi er meget stolte over, at vi har kunne have så mange gæster her ved havnebadet, siger Stine Seneca, der er daglig leder ved Havnebadet. 

01:56

VIDEO: Det gode vejr har bidraget til, at mange har taget turen forbi det nye Aarhus Havnebad.

Luk video

Mange muligheder

Havnebadet består af flere bassiner. Herunder et 50 meter langt svømmebassin, et børnebassin, et juniorbassin og et bassin, hvor der er mulighed for udspring fra en platform.

De mange muligheder for at boltre sig i vandet er noget af det, der lokker, lyder det fra Mathias Hansen og Jeppe Kastrup, der begge trodsede det blæsende vejr fredag og tog en tur i vandet. 

Læs også Se billederne: Aarhus har fået et nyt mekka for vandhunde i alle aldre

- Jeg synes, at det er ret fedt, at de har lavet det her med, at der både er noget for dem, der kan lide at springe og for dem, der kan lide at svømme, siger Mathias Hansen fra Løgstør.

- Det er fedt, når man kan bade i havet og der alligevel er noget at hoppe ud fra, fordi det er helt klart sjovest at bade i saltvand, synes jeg, men ude på vandet er der tit ikke så meget at lave, siger Jeppe Kastrup fra Horsens. 

Havnebadet åbnede den 30. juni i år og har været flittigt besøgt siden. Foto: Bo Amstrup - Ritzau Scanpix

Godt vejr har hjulpet

Havnebadet har snart været åbent i halvanden måned, og temperaturerne har i den tid ligget et godt stykke over, hvad vi normalt kan forvente af en dansk sommer. Hos Aarhus Havnebad mener de også, at det gode vejr har bidraget til, at mange har taget turen forbi.

- Vi havde en forventning om, at hvis solen skinnede, så skulle vi nok få fyldt op herude, og solen har skinnet hele sommeren, siger Stine Seneca. 

01:06

VIDEO: Sådan så det ud, da havnebadet i Aarhus åbnede tidligere på sommeren. Videoen er fra 30. juni 2018.

Luk video